in

I Slovenci kreću u kampanju protiv nevakcinisanih, od danas na snazi nova odluka

ljubljana

Takvo je testiranje do sada bilo besplatno za sve, a koristilo se najviše radi putovanja ili aktivnosti za koje je trebala covid potvrda.

Brzi antigenski testovi na koronavirus koji su do sada bili besplatni od ponedeljka se u Sloveniji naplaćuju, čime vlada želi stimulisati brže vakcinisanje populacije protiv covida-19, a od plaćanja su izuzeti oni kojima je testiranje potrebno radi posla.

Takvo je testiranje do sada bilo besplatno za sve, a koristilo se najviše radi putovanja ili aktivnosti za koje je trebala covid potvrda. Od sada pa barem do 6. septembra na mestima gde se obavlja takvo testiranje osobe će morati da dokažu da im testiranje treba zbog posla kojim se bave, u suprotnom se naplaćuje između 10 i 12 eura.

Besplatno testiranje antigenskim testom i dalje je moguće za ugostitelje, pedagoške radnike, zaposlene u trgovini i domovima za starije kao i drugim socijalnim ustanovama, zaposlene u zdravstvu, a besplatno će se moći testirati uz potvrdu poslodavca.

Prestankom finasiranja brzog testiranja preko državnog budžeta vlada želi da poveća interes za vakcinaciju protiv covida-19 budući da je do sada potpuno vakcinisano samo 41,8 posto ukupne populacije, manje od očekivanja i ispod razinnivoa koja bi omogućila bolju kontrolu razvoja epidemije u očekivanom jesenjem talasu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Katarina Cvetković na takmičenju International Miss Grand Sea 2021

Nemačka umesto lokdauna uvodi pravilo “3G”