in ,

Johnson&Johnson traži odobrenje za davanje druge doze svoje vakcine

Iako je kompanija navela da je dostavila podatke o nekoliko različitih intervala za drugu dozu, u rasponu od dva do šest meseci, nije formalno izdala preporuke regulatorima

Kompanija Johnson&Johnson zatražila je u utorak od američke Uprave za hranu i lekove (FDA) da dozvoli dodatne doze za vakcine protiv COVID-19 dok se američka vlada kreće prema proširenju svoje kampanje dodatnih doza vakcina za milione Amerikanaca.

Johnson&Johnson je saopštio da je podneo zahtev FDA-u da odobri dodatne doze za ljude koji su prethodno primili jednokratnu vakcinu kompanije, javlja AP.

Iako je kompanija navela da je dostavila podatke o nekoliko različitih intervala za drugu dozu, u rasponu od dva do šest meseci, nije formalno izdala preporuke regulatorima.

Prošlog meseca, FDA je odobrila dodatne doze Pfizerove vakcine za starije Amerikance i druge grupe s povećanom osetljivošću na COVID-19. To je deo opsežnih napora Bajdenove administracije da pojača zaštitu usred delta varijante i potencijalno oslabljenog imuniteta na vakcinu.

Vladini savetnici podržali su dodatne doze Pfizera, ali su se zabrinuli i zbog stvaranja zabune za desetine miliona drugih Amerikanaca koji su primili prve doze vakcine Moderne i J&J. Američki zvaničnici ne preporučuju mešanje i usklađivanje različitih vrsta vakcina.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zoran milanovic

Milanović: Srbe nije proterala hrvatska vojska, nego Beograd

facebook sat

Bivša menadžerka prijavila Facebook zbog širenja mržnje i dezinformacija