in

Britanska doktorka digla buru zbog Novaka

novak

Već nedeljama unazad vlada velika pompa u javnosti u vezi sa time da li će Novak Đoković moći da brani trofej na Australijan openu pošto su organizatori turnira kao izvesnu naveli mogućnost da će moći da se takmiče samo vakcinisani teniseri.

Prvi teniser sveta je još na leto 2020. godine preležao koronavirus, ali u međuvremenu se usprotivio odluci ljudi iz Melburna da na takav način treniraju sportiste.

S tim u vezi oglasila se i poznata britanska doktorka Rene Henderkamp i apsolutno ga podržala u nameri da se ne vakciniše.

“Čula sam da će Novak propustiti Australijan open jer odbija da primi vakcinu – napisala je Rene Henderkamp, s tim što Đoković nije rekao da se neće vakcinisati, nego da ne želi o tome javno da priča,m a u tome ga je podržao Danil Medvedev”, napisala je ona na Tviteru dodajući:

On je fizički spreman sportista koji je preležao koronavirus i ima najbolji mogući imunitet. Njagovo je pravo da donese ovu odluku, kao što bi to trebalo da bude pravo svakog ljudskog bića. Protiv obavezne vakcinacije”.

Na kraju je poentirala da je pravo svakog da u lično ime donosi odluke koje se tiču svog zdravlja.

“Njegovo pravo je da kaže ne, kao i tvoje. Ako ste zabrinuti, zaštitite se vakcinom. Prestanite da donosite medicinske odluke za drugo ljudsko biće – uzvratila je Britanka na kritike i stavove da Novak mora da se vakciniše“, zaključila je on.

(sportske.net)

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 24. oktobar 2021. godine

milo djukanovic

Zašto Milo ne treba da se povuče