in

Australija ostvarila cilj: Vakcinisano 70 posto stanovništva protiv koronavirusa

Ministar zdravstva Australije Greg Hunt izjavio je da je dosad u toj zemlji dato 33 miliona doza vakcine i da je 70 posto osoba starijih od 16 godina primilo obe doze

Australija je u sredu postigla cilj da protiv COVID-a 19 potpuno vakciniše 70 posto stanovništva starijeg od 16 godina, što je prekretnica za ponovno otvaranje zemlje, prenose agencije.

“Uspeli smo! Sedamdeset posto Australaca starijih od 16 godina je potpuno vakcinisano protiv COVID-a 19. Hvala, Australijo”, napisao je premijer Scott Morrison na Twitteru.

Dodao je da je novi nacionalni plan sada vakcinisati 80 posto stanovništva, kako bi se nastavilo sa sigurnim otvaranjem zemlje.

Ministar zdravstva Australije Greg Hunt izjavio je da je dosad u toj zemlji dato 33 miliona doza vakcine i da je 70 posto osoba starijih od 16 godina primilo obe doze.

Morrison je početkom oktobra najavio da će Australija od sledećeg meseca ponovo otvoriti svoje međunarodne granice za potpuno vakcinisane osobe.

Australija je jedna od zemalja u svetu s najstrožim graničnim kontrolama. Čak je i svojim građanima zabranila napuštanje zemlje.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antivakseri guraju Srbiju u još veću katastrofu, vlast najavila “suludu meru”

rak dojke

Alkohol jedan od najvećih faktora rizika za karcinom dojke