in ,

Kanada uvela obaveznu vakcinaciju za javni sektor

vakcinacija

Rok za obaveznu vakcinaciju sa najmanje dve doze vakcine je do kraja oktobra, a svi koji to ne urade mogli bi ostati bez posla

Vlasti Kanade uvele su obaveznu vakcinaciju s najmanje dve doze vakcine protiv virusa Covid 19 za sve zaposlene javnog sektora, ali i za putnike aviona i vozova.

Federalni kanadski ministar transporta Omar Alghabra dao je rok za obaveznu vakcinaciju do kraja oktobra, a on se odnosi i na osoblje kompanija koje sarađuju s javnim institucijama.

“Kanada je među državama koje su postigle najveći broj imunizovanih. Najmanje jednu dozu vakcine primilo je 81 posto kanadskih građana. Kanada to može i treba bolje. Neophodno je da dopremo do svakog Kanađanina i da se vakciniše“, poručio je Alghabra.

Kazao je da je vakcinacija obavezna i za sve korisnike vazdušnog i železničkog transporta, kao i za sve zaposlene svih javnih kompanija, uključujući bankarstvo, telekomunikacije i medije. Dodao je da će vakcinacija biti obavezna i za putnike kruzerima i krstaricama sa prenoćištima.

I ministar za saradnju pokrajinskih vlada Kanade Dominic LeBlanc je pojasnio da vakcinacija za javne službenike i određene kategorije više neće biti pitanje izbora, već obaveze. On je upozorio da svi koji ne budu izvršavali tu obavezu rizikuju da izgube posao.

“Vakcinacija je uslov za rad u javnoj službi i na federalnim radnim mestima. Biće kategorije ljudi koje zbog medicinskih razloga neće moći biti vakcinisane, ali nadležne službe će preduzeti potrebna rešenja za to“, rekao je LeBlanc.

U Kanadi je uvedeno i obavezno vakcinisanje s dve doze anticovid vakcine i za svo osoblje i studente na univerzitetima. Studenti koji nisu vakcinisani neće moći da ulaze u studentske domove i prostorije univerziteta.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

haiti zemljotres

Zemljotres na Haitiju – najmanje 304 mrtvih i 1800 povređenih

VEĆ 15 GODINA ŽIVI DALEKO OD CIVILIZACIJE: “Pećinski čovek” iz Srbije primio vakcinu pa privukao pažnju i Elona Muska