in ,

VEĆ 15 GODINA ŽIVI DALEKO OD CIVILIZACIJE: “Pećinski čovek” iz Srbije primio vakcinu pa privukao pažnju i Elona Muska

Naime, Panta je doneo odluku da život provede u pećinama Stare planine jer, kako kaže, tamo ima potpunu slobodu i nimalo se ne kaje.

Piroćanac Panta Petrović već 15 godina živi u pećini.

Nedavno se vakcinisao i pozvao ljude da se vakcinišu u što većem broju, što je privuklo pažnju ne samo domaćih, već i svetskih medija, a primetio ga je i svetski milijardera Elon Musk koji je Pantin potez podržao i na svom Twitter nalogu.

Naime, Panta je doneo odluku da život provede u pećinama Stare planine jer, kako kaže, tamo ima potpunu slobodu i nimalo se ne kaje. Iako vreme provodi daleko od civilizacije, ipak je želeo da primi vakcinu protiv koronavirusa i tada je postao prava internet senzacija piše telegraf.rs.

„Primio sam prvu dozu vakcine, očekujem poziv za drugu dozu. Nisam se mnogo razmišljao, vakcinisali su se i svi moji prijatelji, drugari i apelujem na sve da se vakcinišu, jer smo naročito mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi“, rekao je nedavno Panta.

Nakon što su vest o njemu preneli France 24, Daily Mail, The Straits Times, Mirror, za njegovu neobičnu priču čuo je i vlasnik kompanije Tesla Elon Musk, koji je nedavno leteo u svemir.

On je na svom Twitter nalogu podelio priču inostranih medija o Panti, koja navodi da se “srpski pećinski samotnjak vakcinisao i pozvao druge da slede njegov primer”.

“Čak se i pećinski samotnjak slaže”, aludirao je Musk na važnost vakcinacije protiv virusa u tvitu koji je naknadno obrisao.

Podsetimo, da se preseli u pećinu u živopisnom kanjonu Gradašničke reke, Panta se odlučio kako bi, kako kaže, imao potpunu slobodu i nijednom se nije pokajao zbog svoje odluke.

“Želeo sam da se vakcinišem zato što, ako dođe korona u grad, ona će da dođe i u selo gde ja živim. Apelujem na sve da se vakcinišu jer bolest ne bira. Bolje da se vakcinišemo jer smo i tako ostali malo na selu”, kaže Petrović.

Poznat je kao vrsni majstor, napravio je tri mosta koja je darivao Piroćancima, a napravio je i svojevrsnu gondolu – koju on naziva “Pantino gnezdo”, gde, kako kaže, rado uživa, ponekad i odrema.

Inostrani mediji preneli su priču o njegovom životu pre nego što je odlučio da se povuče u pećinu, kao i to kakav je njegov život danas.

Do devedesetih Petrović je radio u Francuskoj kao tehničar za prekomorske teretne brodove, ali je nakon 18 godina u inostranstvu odlučio da se vrati kući u Srbiju. U više navrata se ženio i živeo život koji je nazvao “užurbanim”. Za to vreme, život je postao težak kada je izbio rat.

Odlučio je da napusti svoju porodičnu kuću u Pirotu i preseli se u predgrađe – ali umesto da živi u kući, izgradio je kućicu na drvetu udaljenu 26 metara od zemlje.

Sedamdesetogodišnjak je odustao od karijere mašinskog inženjera pre petnaest godina u pokušaju da se distancira od savremenog života, uselivši se u kuću na drvetu koju je sam izgradio.

Sada, pećina koju Petrović naziva domom dostupna je samo strmim usponom koji nije za one sa slabom kondicijom.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vakcinacija

Kanada uvela obaveznu vakcinaciju za javni sektor

zdravko krivokapic

ŽARKO KORAĆ: “Krivokapić gura Crnu Goru u sukob, u sve je umešan…”