in ,

Tri pripadnika Švajcarske garde podnela ostavke zbog zahteva za vakcinacijom

Četvorica gardista testirani su i bili pozitivni na COVID-19 u oktobru prošle godine

Trojica pripadnika vatikanske Švajcarske garde, elitne jedinice u živopisnim uniformama koja štiti Papu, odlučili su da radije podnesu ostavke nego da budu vakcinisani protiv COVID-19, javile su švajcarske novine Tribune de Geneva.

– Nakon sprovođenja novih mera Svete stolice u borbi protiv COVID-19, trojica švajcarskih gardista podneli su ostavke “na dobrovoljnoj osnovi”, saopštio je portparol garde, prenose novine. Trojica ostalih, do sada nevakcinisani, odlučili su da privremeno budu imunizovani dok ne budu u potpunosti vakcinisani, navodi portparol.

Zdravstveni serifikat koji pokazuje dokaz o imunizaciji od COVID-19 traži se za ulazak u Vatikan od 1. oktobra.

Takozvana zelena propusnica – prvobitno stvorena da olakša putovanje među državama članicama EU – pokazuje da je pojedinac koji je poseduje vakcinisan, negativno testiran ili se nedavno oporavio od koronavirusa.

Ipak, od švajcarskih gardista, koji zajedno sa vatikanskom žandarmerijom svakodnevno stražare na lokaciji u blizini Papinog boravišta, zahteva se dokaz o potpunoj vakcinaciji.

Skoro svi gardisti su samci koji žive u kasarni u blizini vatikanskih kapija. Zapovednici i oženjeni gardisti žive u odvojenim stanovima. Svi članovi garde su švajcarski građani.

Četvorica gardista testirani su i bili pozitivni na COVID-19 u oktobru prošle godine, prenosi AP.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dr Nestorovic

Apokalipsa sada

zoran milanovic

Milanović: Srbe nije proterala hrvatska vojska, nego Beograd