in

Milan Knežević: Krivokapić 28. avgusta osniva Demohrišćansku stranku sa Spajićem na čelu

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević tvrdi da će premijer Zdravko Krivokapić 28. avgusta osnovati Demohrišćansku stranku.

– Očigledno je da je ekspertska vlada bila lansirna rampa za formiranje političkog subjekta u kojem će biti premijer da li kao predsednik ili možda kao osnivač, a na njenom čelu Milojko Spajić – saopštio je Knežević na Prvoj TV.

On je istakao da u prilog toj informaciji ide i činjenica da je pokret na čijem je čelu bio premijer, učestvovao na izborima u Nikšiću i Herceg Novom, gde je dobio po jedan mandat.

– To je neka, u ovom trenutku realna poltička snaga ali dok se ne izmeri sa strankom Alekse Bečića teško možemo proceniti da li je to realno političko uporište premijera Krivokapića- naveo je Knežević.

Kazao je da svakom novom rečenicom Krivokapić demantuje samog sebe.

– Mi mu moramo pomoći da izađe iz ove krize, jer vidimo da se nije snašao. Neće biti smak sveta ako Krivokapić ne bude premijer, a ja želim da mu pomognem. Pošto smo ga mi prvi predložili za mandatara red je da mu pomognemo. Možda bi mu više odgovarala neka biblioteka ili ambasada. Te teorije zavere koje pominje sutradan svi demantuju, čak i on sam- kazao je Knežević.

Istakao je da će smena ministra pravde Vladimira Leposavića značiti novi momenat u crnogorskoj politici.

– To je kršenje svih demokratskih standarda. U svim normalnim državama to bi značilo pad Vlade, pa zato pozivam Krivokapića da ne ulazi tu u avanturu. Takav agresivan nastup koji ide u pravcu smene Leposavića samo će izazvati krizu- dodao je Knežević.

Podvukao je da u Vladi ima više pritiskajućih faktora.

– Pre svega od vicepremijera Dritana Abazovića. Ovo je Vlada nesposobnih ministara, čast izuzecima, a toliko su se iskompromitovali u prethodnom periodu. I dalje imamo duboko pozicionirane kadrove DPS-a, a i neke ministre koji su glasali DPS. Ovaj Krivokapićev eksperiment sa ekspertskom Vladom je doživio fijasko- zaključio je Knežević.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dzef bezos

Čitav svet se pita ko će se pridružiti Bezosu na putu u svemir: konačna cena leta je 28 miliona dolara, a aukcija je završena za samo sedam minuta

U Splitu napadnut mladi par iz Srbije, policija traga za napadačima