in

KRIVOKAPIĆ ODLUČIO: “Ne idem na ustoličenje Joanikija”

zdravko krivokapic

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da u nedelju, 5. septembra neće ići na Cetinje, na ustoličenje izabranog mitropolita Joanikija.

“Neću da idem na Cetinje, ne zbog toga što ne bih želio i što ne bih imao povoda da idem, nego jer ne želim da svojim prisustvom dajem bilo kakav negativan povod. Ja kao Katunjanin razumijem sve Cetinjane, i znam da mi svi imamo određene karakteristike koje su genetski usađene u našim funkcionisanjima. Velika osobina Katunjana je da su velike inadžije i hrabri ljudi. Ja bih zamolio da tu hrabrost zaboravimo i da je upotrijebimo negdje drugo, a da ovoga puta upotrijebimo neke druge velike vrijednosti, a to je povjerenje, poštovanje drugoga i pravičnost”, naveo je Krivokapić.

Podsetimo, ranije je Krivokapić kazao da će na Cetinje doći bez obezbeđenja, međutim nakon dizanja tenzija i pobune komita, ponovo je popustio.

“Ja vam tvrdim doći ću na Cetinje bez obezbjeđenja. Neka svaki komita koji ima nešto protiv mene, lično mi kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore, a to što se njemu ne sviđa moj izgled to je njegov problem. Mi pričamo o institucijama sistema, institucije su i predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine Crne Gore i svaki građanin koji želi da prisustvuje nekoj svečanosti. Ako to nekome treba da bude prilika da pokaže, da postoji još neka moć koja je izvan institucija sistema, a to se radi organizovano, ja mislim da se taj grdno prevario”, rekao je ranije Krivokapić  prilikom posjete Nikšiću.

Podsetimo, ustoličenje mitropolita Joanikija zakazano je za 5. septembar na Cetinju, a Mitropolija je odlučila da se održi bez prisustva naroda i uz direktan televizijski prenos na RTCG.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ćerka Majkla Džeksona govorila o detinjstvu: U život mi je uneo samo radost

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 31. avgust 2021. godine