in

Krivokapić u pismu od 19. maja pokušao da prevari Patrijarha i da za nepotpisivanje Temeljnog ugovora lažno optuži tadašnjeg ministra Leposavića!

zdravko krivokapic

Premijer Zdravko Krivokapić je 19. maja u pismu koje je upitio Patrijarhu Porfiriju optužio Vladimira Leposavića da opstruira potpisivanje Temeljnog ugovora i na taj način je pokušao da obmane prvog čovjeka SPC.

Kako piše portal Borba, Krivokapić je pismom još jednom pokušao da prevari Patrijarha i svali krivicu na drugoga da prikrije svoju nesposobnost.

Podsetimo, tadašnji ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je timom Patrijaršije usaglasio Temeljni ugovor u februaru u Podgorici. Svemu tome je prisustvovao sadašnji Mitropolit Joanikije.

Usaglašeni tekst je tada odnesen premijeru Krivokapiću, koji je trebalo da ga potpiše jer je bio u skladu sa Ustavom Crne Gore.

Međutim, od tada Krivokapić, služeći se raznoraznim izgovorima, odbija da stavi potpis na Temeljni ugovor.

Iz samo njemu znanih razloga u pismu od 19. maja koje je poslao Patrijarhu pokušava još jednom da ga obmane kako je kriv Leposavić, a ne on.

Jasno je da ministar pravde, kako god se on zvao, nema nikakve veze sa potpisavanjem Temeljnog ugovora, već je to u jedinoj nadležnosti premijera. Takođe, jasno je da je Krivokapić po ko zna koji put pokušao da ga perfidan način prevari SPC i Patrijarha.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

darija kisic tepavcevic

Darija Kisić Tepavčević o vakcinaciji: Imunitet posle treće doze traje godinama

Lažna doktorka bez diplome “lečila” ljude od korone punih osam meseci