in ,

Lažna doktorka bez diplome “lečila” ljude od korone punih osam meseci

Trenutno je u toku policijska istraga, a portparol bolnice je izjavio za medije da su u ponedeljak otkrili da žena koja se predstavljala kao lekar, zapravo nije registrovana u Australijskoj zdravstvenoj agenciji

Neimenovana žena (27) iz Sidneja u Australiji, pretvarala se da je registrovani lekar i punih osam meseci “brinula” o pacijentima obolelim od Covid-19, tokom svog angažovanja u gradskoj bolnici.

Trenutno je u toku policijska istraga, a portparol bolnice je izjavio za medije da su u ponedeljak otkrili da žena koja se predstavljala kao lekar, zapravo nije registrovana u Australijskoj zdravstvenoj agenciji, prenose australijski mediji.

“Odmah je uklonjena sa svojih dužnosti”, kaže on, nakon čega je bolnica prosledila slučaj policiji Novog Južnog Velsa radi istrage.

Žena je, navodno, tvrdila da je lekar, pa je u bolnici radila od januara do augusta, tako što je lažirala dokumenta da bi dobila posao.

U ponedeljak, bolnica je tražila od nje papire, koje nije mogla da obezbedi, pa su njeni nadređeni odmah pozvali policiju. Osumnjičena bi mogla da bude proglašena krivom za nekoliko krivičnih dela, uključujući i prevaru, ukoliko se njena krivica dokaže na sudu.

Ostali lekari zaposleni u bolnici, šokirani su potezom svoje “koleginice”, a meštani su zabrinuti zbog propusta, koji kako kažu, “nisu očekivali na njihovim prostorima”.

“Ne može da vas leči neko ko nije kvalifikovan za to, tako sebe dovodite u opasnost”, izjavio je jedan meštanin.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zdravko krivokapic

Krivokapić u pismu od 19. maja pokušao da prevari Patrijarha i da za nepotpisivanje Temeljnog ugovora lažno optuži tadašnjeg ministra Leposavića!

Nestasica vode u jednoj od najvećih reka u SAD-u