in

KRIVOKAPIĆ PUTUJE U PRVU ZVANIČNU POSETU SRBIJI: Razlog je…

…verovatno potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC-om.

Ana Brnabic

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić za desetak doći će u prvu zvaničnu posetu Srbiji, prenosi podgorička televizija Vijesti.

Dodaju da je premijerka Ana Brnabić uputila poziv Krivokapiću da poseti Srbiju i da ga je on prihvatio, a načelno je dogovoreno da poseta bude 2. i 3. novembra, saopšteno je toj televiziji iz kabineta premijera Crne Gore.

Kažu da će poseta biti realizovana u duhu dobrosusedskih odnosa, s ciljem intenziviranja saradnje između dve zemlje, koja će “dati zamajac boljim i sadžajnijim odnosima, koji nesumnjivo priliče Crnoj Gori i Srbiji, prenosi B92, naročito u kontekstu istorijskih veza i zajedničke evropske budućnosti.”

Navodi se i da se Krivokapić već jednom kratko susreo sa Brnabić kada je ona u Podgoricu donela donaciju vakcina protiv virusa korona.

Razlog dolasku u Beograd je verovatno i potisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Krivokapić je u maju hitno došao u Patrijaršiju, ali je odbio da potpiše dokument. On je tada zatražio da potpisivanje bude odloženo za 30. oktobar.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bajden: Sjedinjene Države branile bi Tajvan

KAMERE SU SVE ZABELEŽILE: Ubica Djokića je došao na sahranu, a kada je sveštenik pomenuo zločinca, počeo je…” (VIDEO)