in

Šćekić: Temeljni ugovor potpisati odmah!

Dragoslav Scekic

Temeljni ugovor potpisati odmah, na zadovoljstvo SPC i države. Niko se ne sme igrati sa duhom litija koje su prethodile promeni režima i razloga zbog kojeg su se desile.

“Zašto se pravi veća tenzija sa Srpskom pravoslavnom crkvom u odnosu na potpisivanje ugovora sa Katoličkom crkvom i Islamskom zajednicom, ne želim da verujem da u ovom momentu neko želi diskriminisati SPC kao jedinu tradicionalnu i kanonski priznatu pravoslavnu crkvu.” naveo je Šćekić

Potpredsednik SNP-a Dragoslav Šćekić, u izjavi za Novu M televiziju istakao je da Socijalistička narodna partija nema uvida i saznanja šta stoji u predlogu Temeljnog ugovora i dalje naglasio da to znaju samo premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

“Temeljni ugovor je trebao biti potpisan mnogo ranije, unazad pola godine. Nije u redu da se odlaže potpisivanje obzirom da znamo šta je uzrokovalo promenu vlasti u Crnoj Gori, a s tim u vezi niko se ne sme igrati sa litijama i borbom protiv nakaradnog Zakona kojim su se
nameravale oduzeti svetinje, a koje su direktno uticale na smenu režima.” potvrdio je potpredsednik SNP-a, Dragoslav Šćekić.

“Ne vidim razlog za značajne promene članova ugovora, ako se iz javnosti moglo pročitati da je Vlada Crne Gore u potpunosti uskladila tekst ugovora koji nije na štetu ni Srpskoj pravoslavnoj Crkvi, ni državi CG, prema tome zašto se sada pristupa većim promenama i šta se time želi postici”, navodi Šćekić.

Smatra da treba usklađeni Temeljni ugovor u najkraćem roku potpisati i krenuti dalje baveći se socioekonosmkim temama koje se tiču boljeg života građana.

Na naše pitanje da li smatra da je potpredsednik Vlade Dritan Abazović, uticao na veće promene teksta Ugovora rekao je da ne želi verovati da je Abazović, koga smatra ozbiljnim i korektnim političarem dozvolio sebi da diskriminiše SPC u odnosu na druge verske zajednice i uskraćuje viševekovna prava kao jedinoj Kanonskoj tradicionalnoj crkvi u Crnoj Gori.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 14. avgust 2021. godine

haiti zemljotres

Zemljotres na Haitiju – najmanje 304 mrtvih i 1800 povređenih