in

Ćerke Zdravka Krivokapića: Proteruju nas iz Srbije, ne osećamo se bezbedno u Beogradu

zdravko krivokapic

“O svemu smo obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procenjuju našu bezbednost”

Ćerke predsednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić kažu za Nova.rs da se nakon hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima ne osećaju bezbedno, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču.

One su istakle da su veoma razočarane zbog toga što ih neko proteruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji sa porodicom i bezbedonosnim službama Crne Gore, proceniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na natpise u beogradskim tabloidima, koji su njihovog oca opisali kao “izdajnika” i “čoveka koji pljuje Srbiju”, a njih kao decu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih ne osećaju bezbedno u prestonici Srbije.

Saopštenje Jelene i Milene Krivokapić u celosti je prenela Nova.rs.

“Iz čiste ljubavi prema Srbiji i Beogradu ostale smo tamo nakon završenih studija, zasnovale porodicu i pokrenule posao. Sa neizmernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dve lično, učinila da se ne osećamo sigurno i da je naš dalji boravak u Srbiji neizvestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procenjuju našu bezbednost.

Razumemo da politika na Balkanu ponekad podrazumeva i poneku težu reč, ali ovo što se radi kroz medije u Srbiji našoj porodici više nije politika, već čist linč.

Nas niko nije naterao da odemo u Beograd i počnemo da se profesionalno ostvarujemo, već smo to učinile iz ljubavi. Zato je strašno da nas sada neko tera da napustimo državu i grad koje smo voleli kao svoje. Želimo da se zahvalimo svim prijateljima u Srbiji, svim dobrim ljudima koji su nas zvali danas da nam pruže podršku i da nam kažu da smo dorobodošle u Srbiji. Tu Srbiju i taj Beograd smo zato i izabrale za mesto u kojem želimo da živimo”, poručile su one.

Nova.rs piše da od kada je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju u Srebrenici, mediji pod kontrolom režima u Srbiji su svakodnevno pisali o predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, u prvom redu o Krivokapiću i predsedniku Skupštine, Aleksi Bečiću, navodeći da je reč o ljudima koji su srpski narod progasili genocidnim, iako je u dokumentu naznačeno da pomenuta Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda.

Taj portal navodi da je među onima koji su bili najglasniji, nakon odluke Skupštine Crne Gore, bio ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin.

On je 18. juna rekao da je “Zdravko Krivokapić poslednji put razočarao Srbe” i predložio da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju, te da njihove porodice viđaju u Crnoj Gori, piše Nova.rs.

“Predsednik Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da onima, koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori”, rekao je Vulin.

Nova.rs piše da nakon što su medijskog toplog zeca prošli predstavnici crnogorske vlasti, na udaru su se našle i ćerke predsednika Vlade Crne Gore za koje je jedan prorežimski tabloid naveo da zarađuju novac u Srbiji, dok njihov otac “pljuje Srbiju”.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SLIKA MUŠKARCA SA PLAŽE U HRVATSKOJ POSTALA HIT: Pogledajte šta radi…

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 30. jun 2021. godine