in

Zdravko Krivokapić: Crna Gora je matica Srba koji žive u Crnoj Gori, a ne Beograd

U istoriji Crne Gore nije zabeleženo da se u kratkom vremenskom periodu sa najviših državnih adresa Srbije otrovne poruke šalju Vladi i predsedniku Skupštine Crne Gore, kako bi pokušali da proglase izdajice,

zdravko krivokapic

U istoriji Crne Gore nije zabeleženo da se u kratkom vremenskom periodu sa najviših državnih adresa Srbije otrovne poruke šalju Vladi i predsedniku Skupštine Crne Gore, kako bi pokušali da proglase izdajice, rekao je danas crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je danas, na sednici Skupštine Crne Gore, u okviru Premijerovog sata, odgovarao na pitanja poslanika. Poslanici DPS-a i DF-a, koji bojkotuju rad parlamenta, nisu prisustvovali premijerskom satu.

Odgovarajući na pitanje poslanika koalicije „Crno na bijelo“ Srđana Pavićevića kako, u kontekstu najnovijih političkih događaja, tumači odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima, Krivokapić je istakao da se u istoriji Crne Gore u kratkom vremenskom periodu sa najviših državnih adresa Srbije ovakve otrovne strele usmeravaju na Vladu, premijera, predsednika Skupštine i na taj način pokušava da proglasi nas izdajnicima “.

“Vlada nema otvorenih pitanja sa susedima i dosledna je u sprovođenju ovog cilja, ne samo kroz prizmu evropskih i evroatlantskih integracija, već i kao svoje nedvosmisleno i trajno opredeljenje”, rekao je Krivokapić.

Naglasio je da je u nekoliko navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa Srbijom.

„Najbolji dokaz je da bukvalno nema ministra iz ove vlade koji nije posetio Srbiju“, rekao je Krivokapić.

On je rekao da je veliki broj turista iz Srbije, koji trenutno borave u Crnoj Gori, pokazatelj da trenutno zaoštravanje političkih odnosa dve države neće uticati na svakodnevni život građana dve države.

“Prirodno je da postoje neslaganja, ali naglasak treba da bude na onome što dve zemlje spaja, a ne razdvaja”, rekao je Krivokapić.

Pavićević je rekao Krivokapiću da bi želeo da svojim kolegama objasni da mera srpstva u Crnoj Gori apsolutno ne mora biti u okvirima koje su postavili Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Aleksandar Vulin.

“Želeli bismo da poštuju našu želju da ostanemo autentični u svom postajanju”, rekao je Pavićević.

Krivokapić je kazao da je Crna Gora matica Srba koji žive u Crnoj Gori, a ne Beograd.

“To je činjenica. To što su određeni srpski političari uveli praksu je jedan odnos dogovora koji pokušava da pretvori crnogorski deo prostora u večite sukobe”, rekao je crnogorski premijer.

Istakao je da su podele u Crnoj Gori nasleđene.

“Zato, ako želimo da idemo napred, to jedino možemo ekonomskim preporodom”, poručio je Krivokapić. Nakon što je Skupština Crne Gore 17. juna usvojila Rezoluciju o Srebrenici, od strane vlasti u Srbiji upućene su oštre poruke prema zvaničnoj Podgorici.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tornado ceska

Tornado Češka: pogodio gradove, sela sravnjena sa zemljom

restorani moskva

Gradonačelnik Moskve naredio ugostiteljima: Služite samo vakcinisane i one s imunitetom