in ,

HAOS U CG: Vicešampion sveta dočekan uz srpske zastave

petar lijesevic

Crnogorski bokser Petar Liješević osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, ali je deo crnogorske javnosti kivan na politizaciju i nepoštovanje pandemijskih mera prilikom dočeka u Podgorici i Budvi.Lješević (prvi s leva) postao je vicešampion sveta FOTO: PrintscreenLiješević (prvi s leva) postao je vicešampion sveta FOTO: Printscreen

Umesto da se piše i priča o velikom uspehu Petra Liješevića koji se u Podgoricu vratio kao vicešampion sveta u svojoj kategoriji, priča se uglavnom o politici, odnosno načinu na koji je dočekan na aerodromu u Podgorici.

U velikom finalu, njega je savladao ruski takmičar Vasilij Kaverin, ali se Liješević uzdignute glave sa srpskom zastavom vratio u glavni grad Crne Gore, što je privuklo veliki broj građana da dođu do vazdušne luke i pozdrave ga. Okupljeni građani pevali su mu pesme uz transparente “Petre, ti si ponos Njegoševe Crne Gore”, a scena je bila preplavljena srpskim trobojkama.

To je bio samo uvod u ono što ga je dočekalo u srcu Budve, gde se okupilo na stotinu navijača koji su pevali rodoljubive pesme poput “Veseli se srpski rode do slobode”, a Petar je sve vreme bio ogrnut srpskom zastavom. Ono što je dodatno iznerviralo crnogorsku javnost je činjenica da je na njegovom licu bila maska sa zastavom Kraljevine Crne Gore sa srpskom trobojkom i belim orlom.

Ta zastava bila je dominantna na litijama, kasnije i na izborima za parlament Crne Gore, posle čega je došlo do promene vlasti i odlaska Mila Đukanovića. U međuvremenu, Liješeviću je na velikom uspehu čestitao novi premijer ove države, Zdravko Krivokapić.

Deo crnogorske javnosti nije oduševljen dočekom. Naprotiv, na naslovnoj strani današnjih “Vijesti” dominira vest pod nazivom “Petar je šampion, a ovako se šampion ne dočekuje“ konstatujući da je sve više ličilo na politički miting, nego na doček sportiste.

Isti list navodi da je brojne neprijatnosti doživeo novinar Radio-televizije Crne Gore, Nebojša Šofranac, kojeg su ljudi iz mase nazivali ustašom, a prema njemu su bili izuzetno negativno i neprijatno nastrojeni. Pomenuti izvor tvrdi da su se uz to masovno kršile mere protiv koronavirusa, ali je na kraju ipak čestitao svom borcu na uspehu.

Napisao Telegraf.rs

Šta mislite o ovome?

46 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

general Mojsilovic

Mojsilović: Obavezan vojni rok dugoročno rešenje za neutralnost Srbije

Vladimir Putin

Putin zabranio zapošljavanje u ambasadama “neprijateljskih zemalja”