in

Kanađani tvrde da su napravili sprej koji ubija korona virus

Može se koristiti do pet puta dnevno nakon izlaganja virusima

Novi sprej za nos daje novu nadu u pandemiju: lek koji je razvijen kao “ubica korona virusa” u Kanadi, navodno smanjuje virusno opterećenje zaraženih osoba za 95 posto u 24 sata i za 99 posto u 72 sata, prenosi Krone.at priču nemačkog “Welta”.

“Sprej koji smo razvili pokazao se ne samo kao blokator virusa, već i kao ubica virusa”, rekla je o spreju “Enovid” Gilly Regev, osnivač kompanije “SaNOtize” čije je sedište u Vankuveru.

Proizvodnja “Enovida” već je započela u Izraelu. Klinički testovi sprovedeni u Velikoj Britaniji pokazuju veliko obećanje.

Prema tvrdnjama kompanije SaNOtize, “Enovid” može suzbiti patogen u samo dve minute.

Efikasnost protiv Delta verzije trenutno se još uvek ispituje. Sprej koristi oksid kao mehaničku i hemijsku barijeru protiv infekcija u nosu. Lek bi takođe trebalo da pomogne protiv drugih respiratornih virusa – na primer protiv virusa gripa.

Može se koristiti do pet puta dnevno nakon izlaganja virusima.

U Izraelu ga je u januaru odobrilo tamošnje Ministarstvo zdravlja za odrasle i decu od dvanaest godina. Sledeće bi nedelje “Enovid” trebalo da krene da se izdaje na recept. Novi Zeland je takođe dao privremenu dozvolu za prodaju.

Sumnje u “proizvod bez nuspojava”

Prema podacima kompanije, nuspojave nisu pronađene ni kod jednog ispitanika. Međutim, takvu tvrdnju dovodi u pitanje specijalistički časopis “Pharmazeutische Zeitung”, iz prostog razloga jer mu je glavni sastojak oksid koji proširuje krvne sudove, pa se stoga može očekivati ​​pad krvnog pritiska. Odobrenje u Nemačkoj stoga je još uvek nezamislivo. Kompanija nije mogla da pruži zadovoljavajuće odgovore na pitanja koje su poslali iz nemačkog “Welta”.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sputnik V

Rusija ne priznaje rusku vakcinu koju primite u Srbiji

Legendarna igrica PES više neće postojati, menja je “eFootball” koja će biti besplatna