in

Legendarna igrica PES više neće postojati, menja je “eFootball” koja će biti besplatna

Ono što valja napomenuti je da će eFootball biti besplatan, kao i da će biti dostupan isključivo u digitalnoj verziji, bez izdavanja na disku

Legendarni serijal Pro Evolution Soccer, ili kako ga fanovi od milja zovu, skraćenicom PES, neće više postojati, bar ne u tom obliku.

Njegov izdavač, japanski Konami, menja mu ime u eFootball.

Ono što treba napomenuti je da će eFootball biti besplatan, kao i da će biti dostupan isključivo u digitalnoj verziji, bez izdavanja na disku.

Igra stiže na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X i S, Xbox One, ali i na PC.

Za razliku od nekih drugih naslova, podržavaće takozvani cross-play, odnosno igrači na PlayStationu će moći da igraju protiv onih sa Xboxa i PC-a.

Šta prelazak na free-to-play model znači za offline modove?
Pa, ovoliko je sigurno: ukoliko želite da igrate Master Ligu, nećete je dobiti besplatno nego ćete taj mod morati da kupite zasebno. Samo je pitanje kada će se to uopšte i moći kupiti.

Znamo samo da po lansiranju igre ništa neće biti nalik klasičnom PES iskustvu jer će eFootball biti svojevrsni early access naslov.

Prvo će u ranu jesen dobiti mogućnost igranja lokalnih mečeva sa devet licenciranih klubova – praktički single-player demo, zatim cross-gen mečeve između PS5 i PS4 konzola, kao i odvojeno XSX/S i XBO platformi.

Kasnije u jesen stižu online lige, nešto nalik myClub modu a onda i cross-platform podrška. Na zimu stižu eSports turniri, puna cross-platforma te verzije za mobilne telefone.

Više informacija o novoj igri biće poznato krajem avgusta.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanađani tvrde da su napravili sprej koji ubija korona virus

horoskop

Dnevni horoskop za 24. jul 2021. godine