in

Bajden: Vakcina protiv koronavirusa uskoro i za mlađe od 12 godina

Joe Biden

U SAD-u se u poslednje dve nedelje gotovo utrostručio broj zaraženih koronavirusom. Svi hospitalizovani i preminuli od koronavirusa nisu bili vakcinisani

Američki predsednik Džo Bajden izrazio je nezadovoljstvo zbog usporene stope vakcinisanja protiv bolesti COVID-19 u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i izjavio je da je “gigantski važno” za Amerikance da ojačaju protiv virusa.

Bajden je, govoreći u sredu veče u gradskoj opštini u Cincinnatiju, rekao da se kriza javnog zdravstva u velikoj meri pretvorila u nepovoljnu situaciju zbog nevakcinisanih, jer je širenje delta varijante dovelo do povećanog broja zaraženih širom zemlje.

“Imamo pandemiju za one koji se nisu vakcinisali, a to je tako osnovno, tako jednostavno”, rekao je Biden.

Američki predsednik je takođe izrazio optimizam da će za decu mlađu od 12 godina biti odobrena vakcinacija u narednim mesecima. Ali je pokazao nezadovoljstvo zbog činjenice da se toliko Amerikanaca koji ispunjavaju uslove nije vakcinisalo.

“Ako ste vakcinisani, nećete biti hospitalizovani, nećete biti na odeljenju intenzivne nege, nećete umreti. Tako da je gigantski važno da se svi ponašamo poput Amerikanaca kojima je stalo do naših Amerikanaca”, izjavio je Bajden.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

erdogan

Francuska optužila Erdogana za provokaciju zbog dvodržavnog rešenja za Kipar

Novinarki HRT-a pozlilo tokom intervjua (video)