in

Umro Donald Ramsfeld, bivši američki ministar odbrane

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 22: Former Secretary of Defense Donald Rumsfeld talks about his new memoir, "Known and Unknown," at The Heritage Foundation February 22, 2011 in Washington, DC. Rumsfeld said the book took four years to write and talks about his relationships with former colleagues in the administration of George W. Bush. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Možda je najpoznatiji po svom drugom mandatu kada je vodio Ministarstvo odbrane SAD tokom invazija na Afganistan i Irak

Bivši američki ministar odbrane Donald Rumsfeld umro je u 88. godini života, objavila je u sredu njegova porodica.

Porodica nije otkrila uzrok smrti, ali je saopštila da je umro “okružen porodicom u svom voljenom Taosu u Novom Meksiku”.

“Istorija će ga možda pamtiti po izvanrednim postignućima tokom šest decenija javne službe, ali oni koji su ga najbolje poznavali i čiji su životi zauvek promenjeni, setiće se njegove nepokolebljive ljubavi prema supruzi Joyce, porodici i prijateljima, i integritetu koji je uneo u život posvećen zemlji”, saopštila je porodica.

Rumsfeld je dva puta bio na mestu vođe Pentagona, prvo za vreme predsednika Geralda Forda od 1975. do 1977., a zatim za vreme Georgea W. Busha od 2001. do 2006. godine.

Možda je najpoznatiji po svom drugom mandatu kada je vodio Ministarstvo odbrane SAD tokom invazija na Afganistan i Irak.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antidemokratski front

Nemačka vojska se nakon 20 godina potpuno povukla iz Afganistana