in

Abazović da bude premijer

vladimir pavicevic

Mesto Zdravka Krivokapića na čelu crnogorske Vlade trebalo bi da zauzme potpredsednik Dritan Abazović, jer je on kao etnički Albanac na čelu građanske formacije za sve vreme svog delovanja neverovatno doprineo smanjivanju etničke distance između građana u Crnoj Gori – rekao je direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević.

U regionu opterećenom teškim sukobima, rekao je Pavićević, prenosi RTCG, gde postoji homogenizacija unutar etničkih grupa i stvaranje distance između različitih etničkih grupa, Abazović to ruši.

– On se ponaša kao političar koji dosljedno zagovara građanske sentimente u Crnoj Gori, a i u regionu može da bude primjer. Predstavio se kao čovjek koji ima kakav-takav plan, i za razliku od Krivokapića usmjeren je, odvažan, ima ideju i treba čovjeku koji ima plan u ovom kriznom trenutku crnogorske politike dozvoliti da preuzme vladu – kazao je Pavićević.

On je naveo da za četiri meseca od formiranja Vlade, građani koji su se borili za razvlašćivanje Mila Đukanovića pokazuju strašno nezadovoljstvo, jer vlada nije pokazala uspeh. Dodao je da vlada četiri meseca piše budžet koji još nije usvojen u skupštini.

– Primjećujem neodlučnost, neefikasnost, nesposobnost Krivokapićeve vlade i otud meni ideja o rekonstrukciji – istakao je Pavićević i dodao da „sada vidimo da Krivokapić nije za tu poziciju, vidite da je totalno dezorijentisan, krši propise, udara na vladavinu prava“.

Pavićević je negirao da u Crnoj Gori ima velikih tenzija.

– Kada se radi o tenzijama, više se pravi slika o tome, a tu sliku pokušavaju, pomalo skriveno, da naprave ljudi iz razvlašćenog DPS-a, a na drugoj strani imamo vladu Krivokapića, koja sada pokazuje strašnu neodlučnost šta da radi, i time pojačava sliku da postoje tenzije. Zamjeram Krivokapiću što je neodlučan u djelovanju kao predsjednik vlade – rekao je Pavićević.

(Danas)

Napisao Danas

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Muškarci se najviše boje žena u ova tri horoskopska znaka

Kina i Srbija

Istraživanje javnog mnjenja: Kina prijatelj i najveći donator Srbije