in

DRITAN ABAZOVIĆ: “Bilo je naoružavanja na Cetinju, pokušaj da se Crna Gora trajno destabilizuje, pa čak…” (VIDEO)

“Učinili smo sve da budemo suzdržani, a sukobi su počeli kada je gospodin Veljović pokušao nasilno da probije kordon policije”, kazao je potpredsednik Vlade

dritan abazovic

Potpredsednik Vlade Crne Gore i koordinator bezbednosnih službi Dritan Abazović u intervjuu za Vijesti.me kazao je da je najvažnije da se nakon protesta na Cetinju u Crnoj Gori sačuvao mir i ustavni poredak.

Ocenio je da je policija položila veliki ispit i da “nikada profesionalnija akcija nije sprovedena.”

“Srazmerno onome što je bio rizik, sve je završeno na najbolji način”, kazao je Abazović u Vijestima u pola sedam.

Rekao je kako je put ka građanskom društvu trnovit. “Moraćemo svi da se više posvetimo dijalogu i pomirenju. Nema nijedna strana ništa posebno da slavi, i moramo menjati matrice svojeg ponašanja”.

Na pitanje imaju li informacije ko stoji iza protesta, Abazović je kazao da se vode operativni podaci prema više lica, uključujući i uhapšenog savetnika predsednika i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

“Učinili smo sve da budemo suzdržani, a sukobi su počeli kada je gospodin Veljović pokušao nasilno da probije kordon policije i uspostavi komandu, po njegovoj proceni, kod određenih službenika Uprave policije. U tom momentu je bačen suzavac i dotad policija nije imala nikakve želje i volje da se na bilo koji način suprotstavlja građanima”.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Šaranović: Ko je nagovarao Joanikija da odustane i bio protiv intervencije policije

BILANS HAOSA NA CETINJU: U sukobima povređeno 60 osoba