in ,

SLAVIŠA KOKEZA podneo ostavku na funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije…

U saopštenju FSS-a se dodaje da će, u skladu s članovima 49 i 50 Statuta FSS-a, zamenik predsjednika Marko Pantelić obavljati dužnost predsednika do izbora novog čelnika.

Slaviša Kokeza (Foto:TVBN)

Dosadašnji prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika FSS-a, saopšteno je iz Savez.a

U saopštenju FSS-a se dodaje da će, u skladu s članovima 49 i 50 Statuta FSS-a, zamenik predsednika Marko Pantelić obavljati dužnost predsednika do izbora novog predsednika.

Zamjenik predsednika će, kako se dodaje, na osnovu člana 46 Statuta, zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu nakon utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine kako bi se donele odgovarajuće odluke o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije.

Saopštenjem o ostavci na funkciju predsednikaFSS-a oglasio se i Slaviša Kokeza.

“Suočen s optužbama i brutalnim napadima na moju ličnost, a zbog odbrane moje časti i ugleda koji se skrnave, želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim s funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost”, naveo je Kokeza u saopštenju.

Kokeza je krajem februara saslušan zbog navodne povezanosti s ekstremnim navijačima Fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim zbog ubistava, otmice i trgovine drogom. Pojedini provladini tabloidi navodili su da je Kokeza saslušavan i o tome da li je bio umešan u pripremu atentata na predsednika Srbije, pozivajući se na izvore iz istrage, ali to nije zvanično potvrđeno.

Slaviša Kokeza bio je na čelu Fudbalskog saveza Srbije od maja 2016. godine.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Danijela Strajnfeld i Lecic

LEKA ĆE SE TEŠKO ODBRANITI: Objavljen snimak razgovora ŠTAJNFELD I LEČIĆA: “Ako ti ja kažem da, onda je da…” (AUDIO)

Aleksandar Vucic

“SNIMIĆU, DA SVI VIDE”: Vučić poručio da u vakcini leži spas