in

Kokeza dao izjavu SBPOK-u, mediji to povezuju sa istragom o Belivukovoj grupi

Izvor: N1

Prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza proveo je popodne u policiji gde je ispitivan u svojstvu građanina, a kasnije je pušten. Njegovo privođenje mediji dovode u vezu sa nedavno uhapšenom kriminalnom grupom Veljka Belivuka. Sindikat profesionalnih fudbalera poručuje – sramota i poniženje za srpski sport. Policija i tužilaštvo, kao i Fudbalski savez Srbije, za sada, bez reakcija.

Prepričavao je da mu je jedan prijatelj rekao: rođen si 7. 7. ’77. u 7 sati i ne postoji šansa da se ne plasiramo na Mundijal. A da li je prvom čoveku srpskog fudbala Slaviši Kokezi iko predvideo četvorosatni razgovor sa policijom, koji uopšte nema veze s fudbalom?

Mediji prenose da je predsednik FSS priveden, na osnovu onoga što je MUP-u ispričao pre nekoliko dana uhapšeni Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac. Taj suvlasnik više beogradskih restorana i klubova objasnio je, prenose mediji, da ga je u poslovni odnos sa grupom vođe navijača Veljka Belivuka uveo upravo Kokeza – prvo ga je upoznao sa Veljom Nevoljom, a zatim, navodno i ubedio da obezbeđenje „Kasine“ na Terazijama treba da preuzmu navijači Partizana.

„Rekao mi je da imaju najbolje obezbeđenje, da mogu da spreče dolazak kriminalaca i da neće biti problema sa navijačima“, naveo je tada Kajmaković.

O vezama Slaviše Kokeze sa nedavno uhapšenim delom južne tribine još nema zvaničnih informacija.

Mi fudbalski i sportski radnici osećamo veliku sramotu zbog Kokeze, kaže Mirko Poledica

„Samo mi fudbalski i sportski radnici osećamo jednu veliku sramotu i poniženost što jedan takav čovek uopšte može da bude deo sporta. Siguran sam, da smo barem malo pravna država, da bi Slaviša Kokeza trebalo da bude priveden i procesuiran za sve malverzacije koje se dešavaju u srpskom fudbalu od kada je on ne mestu predsednika FSS i ja sam spreman da takav svoj stav branim na bilo kojem sudu“, naveo je Mirko Poledica iz Sindikata profesionalnih fudbalera.

Slaviša Kokeza priveden je na informativni razgovor u svojstvu građanina i pušten je posle zakonska maksimalna četiri sata. Pojedini mediji prenose da je prvi čovek FSS odbio poligrafsko ispitivanje, i kada je, kako pišu Novosti, bilo reči o benignijim temama i kada je upitan da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Od branjenja Vučića, preko Zvezde do FSS

Javnost je predvodnika srpskog fudbala upoznala sa zavojem na glavi i gipsom na ruci, kada je 2008. u sedištu radikala objašnjavao da je te povrede zadobio braneći Vučića od policijskog batinjanja na protestu zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Četiri godine kasnije, Kokeza je ušao u Upravu crveno-belih, a ostavku na mesto potpredsednika kluba iz Ljutice Bogdana podneo je 2015. godine, da bi već naredne bio izabran za prvog čoveka FSS. Na vanrednim, po mnogima neregularnim izborima 2019. oročeni mandat predsednika produžen mu je do 2023.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Crna Gora uvela sankcije za pet država

Koha: Povučen nalog za hapšenje Milana Radoičića