in

Tužba protiv policije za prskanje devojčice biber sprejom

Majka devetogodišnje devojčice kojoj je policija Ročestera stavila lisice i prskala biber sprejom, rekla je da bi umešani policajci trebalo da dobiju otkaz.

Ogorčenje javnosti veliko je otkako su snimci telesnih kamera objavljeni u nedelju pokazali kako policajci obuzdavaju i grde devojčicu koja je vrištala za ocem.

Majka, Elba Pobe, rekla je u utorak za CNI Central da je sukob započeo kao svađa između nje i njenog supružnika. Njih dvoje su se svađali napolju, ali ih je ćerka čula iznutra u kući, i postala uznemirena.

“Nisam bila svesna da je uznemirena, nisam bila svesna da se oseća loše na bilo koji način ili da je čak čula tuču ili prepirku”, rekla je Pobe i dodala da su službenici ignorisali više zahteva za pomoć mentalnom zdravlju njene ćerke tokom sukoba.

Pobe je na kraju pozvala policiju zbog svađe sa svoim suprugom. Kad su stigli, njena ćerka je napustila njihovu kuću, a situacija je eskalirala kada je pokušavala da vrati svoju ćerku unutra.

Pobe je rekla, „Ono što je policajac trebalo da uradi bilo je da uključi njegov voki-toki i zatraži pomoć, ne podršku policije, već nekoga iz mentalnog zdravlja da mu pomogne kod devetogodišnjeg deteta, koje je bilo emotivno iscrpljeno.“

Grad Ročester suspendovao je policajce u ponedeljak dok se ne završi interna istraga.

„Trebalo bi ih otpustiti“, rekla je Pobe. „Bez obzira na ono što se prethodno dogodilo, nema razloga zašto dete treba prskati biber sprejom kad je već sa lisicama u automobilu.“

Dan nakon lišavanja slobode, policija je rekla da devojčica nije poslušala naredbe da stavi noge u automobil. Tada je od jednog policajca “zatraženo” da poprska “iritant” sprejom lice devojčice sa lisicama.

Policija Ročestera nije odmah odgovorila na zahtev za komentar u utorak uveče.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izrael: Fajzer vakcina iznenađujuće efikasna

CandyFunhouse

Fabrika slatkiša vam plaća 30 dolara na sat da probate njihove slatkiše