in ,

SAD izrazile jasno protivljenje širenju jevrejskih naselja na okupiranoj zemlji

Administracija predsednika Džoa Badena izrazila je svoje protivljenje dodatnom širenju jevrejskih naselja, većina zemalja smatra ta naselja nelegalnim, Izrael to osporava

Sjedinjene Države izrazile su tokom razgovora ove nedelje jasno protivljenje izraelskoj gradnji jevrejskih naselja na okupiranoj zemlji koju Palestinci žele za svoju buduću državu, saopštio je visoki izraelski zvaničnik u četvrtak.

Upitan da li je američka strana potegla to pitanje tokom posete izraelskog ministra spoljnih poslova Yaira Lapida, koji se sastao s američkim državnim sekretarom State Departmenta Antony Blinkenom i ostalim visokim zvaničnicima u Washingtonu, izraelski zvaničnik odgovorio je novinarima: “Da”.

– Oni su to potegli, ali ne na način “sjajan posao momci, samo napred” – kazao je zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman.

Administracija predsednika Bajdena izrazila je svoje protivljenje dodatnom širenju jevrejskih naselja, većina zemalja smatra ta naselja nelegalnim, Izrael to osporava.

Visoki zvaničnik Baajdenove administracije u ovom je mesecu izjavio da je Izrael dobro upoznat sa stavom administracije da se treba suzdržavati od akcija koje bi se mogle smatrati “provokativnim” i podrile bi napore na ostvarenju dugo očekivanog dvodržavnog rešenja između Izraela i Palestinaca, prenosi Reuters.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Preminuo Marko Živić

Objavljen identitet muškarca koji je izveo napad u Norveškoj