in

Izrael počinje da daje treću dozu vakcine osobama starijim od 60 godina

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Minister Benjamin Netanyahu receives the second dose of the coronavirus disease (COVID-19) vaccine at Sheba Medical Center in Ramat Gan, Israel, January 9, 2021. Miriam Elster/Pool via REUTERS/File Photo

Odluka dolazi u vreme sve većeg broja infekcija i nakon objave rezultata istraživanja koja ukazuju na to da se efikasnost vakcina s vremenom smanjuje

Izraelski premijer u četvrtak je najavio da će zemlja početi da daje treću dozu vakcine potiv koronavirusa ljudima starijim od 60 godina koji su ranije vakcinisani.

Najava Naftalija Bennetta čini Izrael, koji ima jedan od najuspešnijih svetskih vakcinalnih programa, prvom zemljom koja svojim građanima nudi treću dozu vakcine, prenosi AP.

– Najavljujem večeras početak kampanje za primanje booster doze, odnosno treće vakcine – rekao je Bennett u nacionalnom televizijskom obraćanju.

– Realnost pokazuje da su vakcine sigurne. Realnost takođe pokazuje da vakcine štite od teškog morbiditeta i smrti. I poput vakcine protiv gripa koju je potrebno povremeno obnavljati, isto važi i za ovu vakcinu – dodao je on.

Odluka dolazi u vreme sve većeg broja infekcija i nakon objave rezultata istraživanja koja ukazuju na to da se efikasnost vakcina s vremenom smanjuje.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

anti vakseri

Protesti u Evropi protiv obavezne vakcinacije

Zaev, Rama i Vučić potpisali sporazume za lakše kretanje roba i radne snage