in ,

Ubica Roberta Kenedija mogao bi biti pušten na slobodu

Glasanje, kojim se utvrđuje da on ne predstavlja pretnju, ne garantuje nužno da će biti oslobođen. Odluku bi sada trebalo da donese guverner Kalifornije Gavin Newsom

Robert Kenedi

Kalifornijski odbor za uslovni otpust izglasao je puštanje na slobodu ubice demokratskog američkog predsedničkog kandidata Roberta F. Kenedija.

Sirhan Sirhan odležao je 53 godine u zatvoru nakon što je 1968. godine ubio tada vodećeg predsedničkog kandidata posle njegovog govora u Los Angelesu, i na taj način verovatno promenivši tok istorije.

Glasanje, kojim se utvrđuje da on ne predstavlja pretnju, ne garantuje nužno da će biti oslobođen. Odluku bi sada trebalo da donese guverner Kalifornije Gavin Newsom.

– Prošlo je više od pola veka. Taj mladi impulsivni klinac kakav sam bio više ne postoji – kazao je Sirhan članovima Odbora za uslovni otpust.

– Senator Kenedi bio je nada sveta koju sam uništio. Boli me što sam to iskusio, spoznaja za počinjenje tako strašnog dela – dodao je on, prenosi Associated Press, jedina novinska agencija kojoj je dopušteno da prisustvuje raspravi o uslovnom otpustu.

Okružno tužilaštvo u Los Angelesu potvrdilo je da se neće protiviti njegovom puštanju na slobodu.

Sa 77 godina, atentator rođen u Palestini, 16. put već traži uslovni otpust. Nakon hapšenja kazao je da je napad izveo zbog podrške tadašnjeg senatora Kenedija Izraelu. Kasnije je rekao da se ne seća napada.

Odluka odbora usledila je nakon što se dvoje Kenedijeve dece obratilo Odboru za uslovni otpust i pozvalo ih da oslobode ubicu njihovog oca.

– Zaista verujem da bi svaki zatvorenik za kojeg se utvrdi da ne predstavlja pretnju samom sebi ili drugima trebalo da bude pušten – kazao je Daglas Kenedi, prenosi Associated Press.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Američka bespilotna letelica ubila planera ISIL-a

billy the kid

Pištolj kojim je ubijen slavni odmetnik sa Divljeg zapada prodat za 6 miliona dolara