in ,

Američka bespilotna letelica ubila planera ISIL-a

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden najavio je u petak da će nastaviti lov na džihadiste koji stoje iza napada ispred aerodroma u četvrtak

Vojska Sjedinjenih Američkih Država veruje da je ubila planera avganistanskog ogranka Islamske države (IS-K) u napadu bespilotnim letelicama na istoku zemlje. Osumnjičeni član grupe IS-K gađan je u provinciji Nangarhar.

IS-K je u četvrtak potvrdio da je da su oni izveli napad ispred aerodroma u Kabulu u kojem je poginulo 170 osoba, uključujući 13 američkih vojnika, podseća danas BBC.

Na tom aerodromu u toku je masovna evakuacija stanovništva Avganistana nakon što su talibani ranije ovog meseca preuzeli upravljanje glavnim gradom.

Prema dostupnim podacima, u poslednje dve nedelje evakuisano je više od 100.000 ljudi, a datum kada američke vojne trupe napuštaju Avganistan je utorak, 31. august.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Baden najavio je u petak da će nastaviti lov na džihadiste koji stoje iza napada ispred aerodroma u četvrtak.

IS-K (Ogranak Khorasan Islamske države) najekstremnija je i najnasilnija od svih džihadističkih militantnih grupa u Avganistanu.

Napad američkih bespilotnih letelica prvi je koji je prijavljen u Avganistanu od eksplozije koja se dogodila u četvrtak.

– Bespilotni vazdušni napad dogodio se u avganistanskoj provinciji Nangarhar. Prvi pokazatelji su da smo ubili metu. Nemamo podatke za civilne žrtve – kazao je kapetan Bill Urban iz Centralne komande.

Bespilotna letelica Reaper, lansirana s Bliskog istoka, pogodila je militanta dok je bio u automobilu s drugim pripadnikom IS-a, a obojica su ubijeni, potvrdio je jedan zvaničnik za Reuters.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ana Brnabic

Ana Brnabić na Twitteru:”Nakon serije monstruoznosti koje su…”

Ubica Roberta Kenedija mogao bi biti pušten na slobodu