in

Pištolj kojim je ubijen slavni odmetnik sa Divljeg zapada prodat za 6 miliona dolara

Billy the Kid bio je tražen čovek u Arizoni i Novom Meksiku, nakon što je ubio osam muškaraca. Nakon višemesečne potere, Garrett mu je ušao u trag kod ranča u Fort Sumneru u Novom Meksiku i ubio ga 14. jula 1881. Billy the Kid imao je 21 godinu

Pištolj kojim je ubijen odmetnik američkog Divljeg zapada Billy the Kid prodat je za više od šest miliona dolara na aukciji u petak u Los Angelesu, što je dvostruko više od procene pre prodaje.

Aukcijska kuća Bonhams izvestila je da je Coltov revolver kojim je šerif Pat Garrett 1881. ubio Billyja Kida telefonom kupila osoba koja je htela da ostane anonimna.

U Bonhamsu, koji je pištolj opisao kao “najznačajnije blago rane istorije Divljeg zapada”, kažu je da je cena od 6.03 miliona dolara svetski rekord za neko vatreno oružje. Očekivalo se da će postići cenu od dva do tri miliona dolara, prenosi Reuters.

Billy the Kid bio je tražen čovjek u Arizoni i Novom Meksiku, nakon što je ubio osam muškaraca. Nakon višemesečne potere, Garrett mu je ušao u trag kod ranča u Fort Sumneru u Novom Meksiku i ubio ga 14. jula1881. Billy the Kid imao je 21 godinu.

Priča o odmetniku iz 19. veka obeležava se u pop kulturi gotovo 100 godina, uključujući filmove poput Pat Garrett i Billy the Kid i Young Guns.

Pištolj je došao iz kolekcije teksaškog para Jima i Therese Earle, koji su oko 50 godina gomilali vatreno oružje i druge artefakte s Divljeg zapada. Jim Earle umro je 2019.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ubica Roberta Kenedija mogao bi biti pušten na slobodu

KRUŠEVAC: UPRAVLJAO AUTOMOBILOM SA 3,9‰ ALKOHOLA U KRVI