in

Uhapšen vođa jedne od najbogatijih kriminalnih organizacija u svetu

Italijanski tužioci saopštili su da je do hapšenja došlo u utorak.

Odbegli Italijan identifikovan kao vođa jedne od najbogatijih kriminalnih organizacija na svetu uhapšen je u Madridu, saopštila je u četvrtak španska i italijanska policija.

Italijanski karabinjeri identifikovali su tog čoveka kao 60-godišnjeg Domenica Paviglianitija, vođu kriminalne grupe ‘Ndrangheti sa sedištem u Calabriji.

Paviglianiti je uhapšen u zajedničkoj operaciji s karabinjerima, navodi se u saopštenju španske nacionalne policije.

Italijanski tužioci saopštili su da je do hapšenja došlo u utorak.

Paviglianiti je prilikom hapšenja kod sebe imao lažna portugalska lična dokumenta, šest mobilnih telefona i 6.000 eura u gotovini, navodi se u saopštenju španske policije.

Veruju da je Paviglianiti vođa klana ‘Ndrangheti nazvanog po njemu i koji deluje širom sveta iz svoje baze u tri sela u italijanskoj regiji Calabriji.

Paviglianiti je u odsustvu u januaru osuđen na 11 godina, osam meseci i 15 dana zatvora zbog niza zločina, uključujući ubistvo i kriminalno udruživanje s ciljem trgovine drogom.

Ranije je bio osuđen u Italiji na doživotni zatvor, kasnije smanjen na 30 godina, zbog niza ubistava i krivičnih dela trgovine ljudima iz ‘80-ih. Ipak, on je oslobođen u oktobru 2019. godine.

Pobegao je u Španiju gde je navodno imao pomoć i zaštitu saradnika u trgovini drogom.

Kriminalni sindikat ‘Ndrangheti stekao je moć jer je sicilijanska mafija opala. Navodno je upotrebio desetine milijardi dolara prihoda od kokaina kako bi proširio svoj kriminalni domet i proširio se na ostatak Evrope, Australiju, Severnu i Južnu Ameriku i Afriku, kažu istražitelji.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

kancelarija

CNN otpustio tri službenika koji se nisu vakcinisali protiv COVID-19

Skupština lažne države Kosovo odbacila Vašingtonski sporazum