in

CNN otpustio tri službenika koji se nisu vakcinisali protiv COVID-19

kancelarija

To je jedan od prvih primera otpuštanja osoblja u SAD-u zbog kršenja obaveze koje su neke firme uvele kada je u pitanju vakcinacija

Američka novinska mreža CNN otpustila je tri službenika zbog dolaska u kancelariju, a da nisu bili vakcinisani protiv COVID-19, pišu američki mediji.

To je jedan od prvih primera otpuštanja osoblja u SAD-u zbog kršenja obaveze koje su neke firme uvele kada je u pitanju vakcinacija.

U SAD-u je legalno da firme zahtevaju od svojih zaposlenih da budu vakcinisani.

Mnoge velike firme, uključujući Facebook i Google, kažu da će zahtevati vakcinaciju svojih zaposlenih kada se u potpunosti ljudi počnu vraćati na rad u kancelarije u narednim mesecima.

Šef CNN-a Jeff Zucker spomenuo je otkaz u dopisu firme koji je poslat u četvrtak i koji je videlo nekoliko američkih medija.

Vakcinacija je obavezna za svakoga ko se prijavi da je došao na posao i radi s bilo kojim drugim službenikom ili ide u kancelariju, navodi se u dopisu.

U maju je američka vlada saopštila da je zakonito da poslodavci zahtevaju od osoblja koje dolazi na radno mesto da se vakciniše protiv COVID-19.

Glavni avioprevoznici Delta i United Airlines zahtevaju od novih službenika da pokažu dokaz o vakcinaciji.

Predsednik SAD-a Džo Bajden naredio je saveznim službenicima da pokažu dokaz o vakcinaciji ili da budu podvrgnuti obaveznom testiranju i nošenju maski.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zaplenjena droga vredna 1,4 milijarde dolara: Istovarili 2,7 tona kokaina i 548 kg marihuane

Uhapšen vođa jedne od najbogatijih kriminalnih organizacija u svetu