in

U Republici Srpskoj uhapšen jedan od vođa Škaljaraca sa ekipom

POLICIJA u Bosni i Hercegovini uhapsila je tri člana organizovane kriminalne grupe sa sedištem u Crnoj Gori, a lokalni mediji izvestili su danas da je među njima jedan od lidera tzv. Škaljarskog klana.

Pripadnici osnovne i specijalne policije Republike Srpske izveli su akciju na području ski centra Jahorina, a nakon toga je potvrđeno da su tri osobe zadržane, ali bez navođenja identiteta.

Dnevni avaz je, međutim, izvestio da je glavna meta policijske akcije bio Milan Kršić, koji je poznat kao jedan od vođa crnogorske kriminalne grupe. Još dvojica uhapšenih bili su njegovi telohranitelji, koje je policija morala razoružati pre nego što ih je privela.

Najveći zločinci u Crnoj Gori

Klanovi zvani Škaljarski i Kavački dve su najbolje organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori, povezane sa široko rasprostranjenim mrežama u svetu. Nazvani su po geografskim odrednicama povezanim sa naseljima Kotora, a nastali su nakon što je 2014. godine, zbog unutrašnjih sukoba, podeljena tada jedinstvena zločinačka organizacija čije je uporište bilo u tom gradu.

Pored toga što godinama ilegalno trguju opojnim drogama poput kokaina ove kriminalne grupe se bave i reketiranjem ugostitelja i preduzetnika, posebno u Crnoj Gori.

Mediji su izvestili da je do sada ubijeno najmanje trideset ljudi u ratu dva klana i sukobima njihovih članova.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

VEDRANA RUDAN MILANOVIĆU: “Zoki, petliću, ako si budan, baci oko na ovo”

covid 19

Otkrivena nova mutacija korone, Supersoj