in ,

VEDRANA RUDAN MILANOVIĆU: “Zoki, petliću, ako si budan, baci oko na ovo”

Hrvatska književnica Vedrana Rudan ponovo je na svom blogu odgovorila predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću nakon što je on na Facebooku napisao kako je ona “polupismeno, vulgarno piskaralo” te da ga dosad nije napadala. “To me je, bogami, tištilo”, napisao je Milanović.

Njegova objava bila je reakcija na njenu raniju kritiku u kojoj ga je nazvala “potkapacitiranim divljakom” i rekla da bi bilo najbolje da “hrče do kraja mandata”.

Rudan je na svom blogu objavila novi odgovor predsedniku. Njen tekst s bloga prenosimo u celosti.

“Pijetao se probudio

Svi već znate, ali nekako moram početi. Danas sam gostovala na televiziji N1 u Zagrebu kod novinarke Ive Puljić-Šego. Da mi je netko rekao da ću postati brejkingnjuz zato jer sam o trenutačnom predsjedniku Hrvatske rekla ono što o njemu godinama pišem, pomislila bih da je lud.

Nikad mi nije palo na pamet da bi bilo koji tekst mogao do njega stići. Čovjek je bio premijer, danas je predsjednik, moraš kao autorica koja je prisutna samo na svom blogu biti zaista bolesno opsjednuta svojom veličinom pa pomisliti da će se na neki tvoj komentar osvrnuti Predsjednik osobno, pa bio on i Milanović.

Kad tamo…Evo zore, evo dana, evo i Zorana. Što mi poručuje junak mog jučerašnjeg bloga?
Pijetao se, tko zna čime izazvan, probudio i kukuriknuo:
„Vedrana Rudan, polupismeno, vulgarno piskaralo, do sada me nije napadala i to me je, bogami, tištilo.“

Zoki, pjetliću, ako si budan, baci oko na ove linkove.

http://www.rudan.info/milanovic-nije-majmun/ – 06.08.2013

http://www.rudan.info/zoki-od-bjesnila/ – 22.09.2013

http://www.rudan.info/milanovicu-javi-se/ – 15.12.2013

http://www.rudan.info/jase-li-milanovic-na-motoru/ – 11.02.2014

http://www.rudan.info/ciste-ruke/ – 08.05.2014

http://www.rudan.info/kockasti-milanovic/ – 03.06.2014

http://www.rudan.info/otvoreno-pismo-sefu-vlade-zoranu-milanovicu/ – 17.01.2015

http://www.rudan.info/mrznja/ – 25.08.2016

http://www.rudan.info/prasac-iz-naseg-sokaka/ – 26.09.2020

Pijetao, na svom fejsu, u trećem licu jednine, nabraja sve svoje herojske pobjede koje je krvavom borbom izvojevao dok je bio premijer. Jebeni, glupi, tupi, slijepi građani “Slučajne Države Hrvatske“, kako joj je ne tako davno tepao trenutačni predsjednik, ni jednu od pobjeda nisu prepoznali. Smrt narodu, živio Predsjednik!

Zoki, Zoki! Davno je poznati, američki kongresmen Daniel Patrick Moybihan rekao: „Svatko ima pravo na vlastito mišljenje, ali ne i na vlastite činjenice.“

Jučer sam ti poručila, danas ću opet: „Hrči, Zorane, hrči, Zorane, hrči, Zorane. U tome si najbolji.“

Podsećamo, poznata književnica i blogerka Vedrana Rudan gostovala je u zagrebačkom N1 Studiju uživo gde je, između ostalog, oštro kritikovala i predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

“Milanović nije u hrvatskoj politici od jučer. On je jedan u nizu potpuno nekvalificiranih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa. On se usuđuje reći da udruga B.a.B.e. ima ružno ime, ta udruga je čudo učinila za žene. Njemu govoriti bilo što je gubljenje vremena jer je taj čovjek potkapacitiran, intelektualno nevin, to je banalna fraza, ali ja u to iskreno vjerujem”, oštra je Rudan.

Osvrnula se i na predsednikovu izjavu da nije isto ako o zlostavljanju progovara glumica koja je dobro plaćena za svoj posao i obična radnica. “U kapitalizmu ako se ti dižeš i tebi neko daje pet miliona dolara, taj neko će na tebi zaraditi 50. Svako Milanovićevo dizanje ne vredi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kad se on uopće ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata. Taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod koji ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter, eto joj ga”, smatra Rudan.

Na pitanje voditeljke boji li se da će Milanović sada nju napasti, kaže da se ne boji:

“Ja sam nitko, obična građanka sam, iza mene ne stoji horda sljedbenika, osim mojih čitatelja. U ratu, u fizičkom bi ja tu već dobila svoje, ali u verbalnom on šanse nema jer mu je vokabular siromašan, opterećen kojekakvim latinskim citatima, on je čovjek van svijeta, on lupeta što mu prvo padne na pamet i misli da je jako šarmantan. Voljela bih da ima bar elementarne pristojnosti”, zaključuje Rudan.

Milanović je odgovorio književnici i nazvao je polupismenim i vulgarnim piskaralom.

– Vedrana Rudan, polupismeno, vulgarno piskaralo, do sada me nije napadala i to me je, bogami, tištilo. Protiv fašističko-boljševičkog terora u javnom prostoru! No pasaran! Za slobodu govora, normalnosti i zdravog razuma.

Zoran Milanović, predsednik stranke i Vlade koja je Hrvatskoj dala, u to vreme, jedan od tri najavangardnija zakona o registrovanom partnerstvu; Vlade koja je vratila građanima opljačkane rate kredita; Vlade koja je pružala aktivnu podršku manjinama i stvarno slabijima – napisao je Milanović na Facebooku.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bajden: Sjedinjene Države će uvesti sankcije vojnim zvaničnicima Mjanmara

U Republici Srpskoj uhapšen jedan od vođa Škaljaraca sa ekipom