in

Marko Đurić ambasador Srbije i u Kolumbiji

marko djuric

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić danas je zvanično preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije i u Republici Kolumbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Vašingtonu.

Na ceremoniji upriličenoj u predsedničkoj Palati Narinjo u Bogoti, ambasador Đurić predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Kolumbije Ivanu Dukeu, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i potpredsjednica i ministarka spoljnih poslova Kolumbije Marta Ramirez.

U razgovoru s Dukeom, Đurić je izrazio zadovoljstvo dobrim stanjem bilateralnih odnosa, kao i saradnjom u multilateralnim forumima poput Organizacije američkih država (OAD) i Asocijacije država Kariba.

Ambasador Đurić je predsedniku Dukeu prenio lične pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

Srbija teži da unapredi dijalog sa svim državama Latinske Amerike, a Kolumbiju smatramo ključnim partnerom na tom putu. Zajednički smo prepoznali značajan potencijal za saradnju na planu poljoprivrede, turizma i obrazovanja, te ćemo se u narednom periodu fokusirati na razvojne projekte upravo u tim oblastima – kazao je Đurić.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zaplenjeno više miliona evra i šest tona droge

ishrana

Da li jedete posle 6 uveče i da li je to zaista nezdrava navika?