in ,

Da li jedete posle 6 uveče i da li je to zaista nezdrava navika?

Osim nepotrebnog unosa opasnog viška kalorija nakon 18 sati i mogućeg debljanja, može doći i do refluksa (vraćanja) želučane kiseline u ležećem položaju, što će dovesti do pojave žgaravice.

Iako se ne preporučuju kasni obroci, eksperti za fitnes tvrde da se kalorije unesene u organizam nakon 18 sati neće odmah pretvoriti u masne naslage, već će ih organizam tretirati jednako kao one unesene tokom dana – koristiće ih kao gorivo.

Vaš pravi protivnik nije vreme kada jedete, već ukupna količina kalorija koju hranom unosite. Ako jedete čips, krofne ili picu pred spavanje, vrlo verovatno ćete se udebljati. Ipak, jedna banana, komadić sira ili štapići šargarepe su sasvim prihvatljiv obrok iza 18 sati.

Osim nepotrebnog unosa opasnog viška kalorija nakon 18 sati i mogućeg debljanja, može doći i do refluksa (vraćanja) želučane kiseline u ležećem položaju, što će dovesti do pojave žgaravice, a na kraju i rezultirati lošim snom koji ostavlja nepovoljne posledice na telo i um. Nedostatak sna će opet dovesti do neželjenog debljanja, zatvarajući začarani krug.

Zato – ne morate izbegavati hranu nakon 18 sati, ali bi trebalo pažljivo da birate šta ćete uneti u organizam. Drugim rečima – izbegavajte nezdravu hranu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

marko djuric

Marko Đurić ambasador Srbije i u Kolumbiji

horoskop

Dnevni horoskop za 4. jul 2021, godine