in

Lajčak: Crna Gora na dobrom putu da postane prva sledeća članica EU u regionu

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ocenio je da je “dinamičan intenzitet kontakta sa predstavnicima Evropske unije i država članica svojevrsna potvrda opredeljenosti Vlade Crne Gore da postane buduća članica Evropske unije”.

zdravko krivokapic

Krivokapić je, poslednjeg dana posete Grčkoj, na marginama Delfi ekonomskog foruma razgovarao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograd – Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom, saopštila je Vlada Crne Gore.

„Verujemo u proces evropskih integracija i našu evropsku perspektivu. Vlada u punom kapacitetu radi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kako bi se što pre stekli uslovi da Crna Gora postane punopravna članica“, rekao je Krivokapić.

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak istakao je da je jedan od prioriteta Unije evropska integracija Zapadnog Balkana i da je EU potreban Zapadni Balkan.

Lajčak je rekao kako sa zadovoljstvom očekuje da vidi dalji napredak Crne Gore na njenom evropskom putu kroz odlučne reforme i posebno naglasio usklađenost Crne Gore sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, čime, kako je rekao, „šaljemo jaku političku poruku, sa čime treba nastaviti“.

Lajčak je ocenio da je Crna Gora u dobroj poziciji da bude prva zemlja u regionu koja će postati članica EU, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Napisao FoNet

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

da li ste znali

Zabavne činjenice

lili džejms

Možete li verovati da ovo zapravo nije Pamela Anderson?