in ,

Kamion sa oko 400 kg kokaina zaplenjen u Lipljanu

Foto: abcnews

Danas je u Lipljanu zaplenjen kamion sa oko 400 kg kokaina, zapakovan u ambalažama mesa, prenosi Koha pisanje abcnews-a.

Kamion je, kako se navodi, u luku Drač stigao pre 15 dana, a Policija Albanije čekala je njegovo krajnje odredište, gde će ustvari ova narudžbina stići.

Roba je tokom današnjeg dana stigla na Kosovo i oduzeta od strane kosovske policije.

Kako prenosi Koha, kamion je prevozio oko 400 kg kokaina.

Kokain je, prema navodima, bio sakriven u kontejneru sa mesom, koji je dolazio iz Brazila, a bio je zapakovan u nekoliko kartonskih pakovanja, zakamufliranih u ambalaži za mesne proizvode..

Prema saznanjima abcnews-a, ova operacija izvedena je u saradnji sa američkom DEA, koja je od početka imala informacije o pomenutom tovaru, tako što je postavila GPS da bi se videlo gde će kamion stići.

Pored DEA, u operaciju je, kako se navodi, bila uključena i italijanska policija kao zemlja odakle je kontejner izvršio tranzit za Albaniju, albanska kao i kosovska policija, pošto je otkriveno koja će biti njegova zadnja destinacija.

Tovar je zatim utovaren u kamion sa kosovskim registarskim oznakama 01 263 OD i konačno zaplenjen u Lipljanu.

U međuvremenu danas, oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla) koji je čestitao kosovskoj policiji, kao i partnerima u operaciji na uspešnom izvršenju zadatka.

Svečlja je potvrdio da je reč o oko 300 – 400 kg kokaina.

„Kosovo će biti beskompromisno u borbi protiv svih kriminalnih aktivnosti koje ugrožavaju bezbednost građana“, poručuje on, prenosi Koha.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Učitavam...

0

Pubertet svilenih buba

Vejvoda: Pregovori EU i Srbije nisu daleko odmakli