in

EDI RAMA ZA ŠPANSKU TV: “Priznanje Kosova poslednje poglavlje…”

..istorije raspada Jugoslavije.

Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama ocenio je da je priznanje Kosova kao suverene države nezavisne od Srbije poslednje poglavlje bolne istorije raspada Jugoslavije.

On je u intervjuu španskoj televiziji RTE rekao da se u “mirovnom procesu” očekuje da će ponekad biti tenzija, kao što je to bio slučaj na prelazima na Jarinju i Brnjaku.

“Tenzije su deo tog procesa. Ne možemo očekivati da će se mirovni proces odvijati glatko i bez tenzija. Ovde je dobra vest da se tenzije javljaju i nestaju, jer obe strane ipak komuniciraju i pokušavaju da pronađu potrebna rešenja za ljude”, ocenio je Rama i dodao da više nije kao u prošlosti.

On je naveo da je velika razlika, jer postoji regionalna saradnja, sa brojnim sastancima, putovanjima, samitima svih vrsta, kazao je Rama, prenosi Koha.

“Svakako da je Kosovo poslednji problem, još uvek otvoren i nerešen raspadom Jugoslavije i bez sumnje je priznanje Kosova kao suverene države nezavisne od Srbije poslednje poglavlje bolne istorije raspada Jugoslavije”, smatra Rama.

On je ocenio da to što Španija nije priznala nezavisnost Kosova ima veze sa njenim unutrašnjim problemima, a ne zato što ima problema sa Albancima ili samim Kosovom.

“Vrlo dobro znamo da stav Španije nema nikakve veze sa bilo kojim problemom vezanim za Albance ili sa samim Kosovom, već ima veze sa istorijom i njenim unutrašnjim problemima. Ovde moramo biti vrlo jasni, jer nema mogućeg poređenja između unutrašnjih problema Španije, vezanih za nezavisne ili separatističke pokrete i odvajanja Kosova od Srbije”, smatra Rama.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Kninu opšta tuča ispred kafića u kojoj je učestvovalo skoro trideset osoba (VIDEO)

Nakon 107 dana izašli iz lockdowna, ispred frizerskih salona dugi redovi