in ,

Brazilka uhvaćena na aerodromu u Zagrebu, u stomaku imala 76 kapsula kokaina

Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je dalja preprodaja

Državljanka Brazila (28) iz Sao Paula preko Lisabona avionom doletela je u Zagreb, s prethodno progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom, javljaju agencije.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke završili su kriminalističku istragu nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u neovlašćenu proizvodnju i promet droga.

„Naime, sumnja se da je 3. oktobra 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritoriju Republike Hrvatske, tačnije na Zagrebački aerodrom.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je uradjen rentgenski snimak abdomena, pa je na istom bio vidljiv veći broj stranih tela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njenog zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska pomoć u KBC-u Zagreb.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca pa je dokazano da je u telu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je dalja preprodaja”, navodi Policijska uprava Zagreba.

Nakon zovršene kriminalističke istrage osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Moguće produženje vanredne situacije u Francuskoj do jula naredne godine

Migranti imaju novu rutu do Nemačke, ove godine ih je ušlo preko 4.300