in

Dok je Putin držao govor o stanju nacije, uhapšeno hiljadu demonstranata

vladimir putin

Ruska policija privela je u sredu više od 1.000 demonstranata na skupovima širom zemlje koje su saveznici opozicionog vođeAlekseja Navaljnog organizovali zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

Sve se dogadjalo u vreme kada je ruski predsednik Vladimir Putin držao govor o stanju nacije u kojem je upozorio Zapad da ne prelazi ruske “crvene linije” i u kojem nije niti spomenuo Navaljnog.

Monitoring grupa “OVD-Info” objavila je da je na protestima uhapšeno 1.004 ljudi, uključujući 351 u Sankt Peterburgu i 87 u Ufi na Uralu.

Opozicija se nadala da će protesti biti najveći u modernoj ruskoj historiji i predstavila ih je kao pokušaj da se spasi Navaljnijev život uveravajući vlasti da dopuste njegovim vlastitim lekarima da ga leče.

Ipak, odziv je bio manji nego na protestima ranije ove godine, pre nego što je Navaljni osuđen na dve i po godine zatvora.

Navaljni je osuđen zbog kršenja uslovne slobode u slučaju koji se odnosi na proneveru novca. On tvrdi da je ta presuda politički motivisana.

Navaljni je uhapšen u januaru kada se vratio u Rusiju nakon pet meseci oporavka u Nemačkoj od trovanja, za koje optužuje Putina.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mika Aleksic

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MIKE ALEKSIĆA: Evo za šta se tereti…

ljubodrag stojadinovic

U glavu, nego šta