in

Čeda Jovanović otkrio šta je pisalo na “famoznom” papiru i šta se garantovalo Miloševiću, ali i ko je hteo da ga ubije iz SPS-a

“Mi jesmo opterećeni Miloševićevom sudbinom, ali makar nije bilo one tragedije po kojoj smo tako prepoznatljivi – nismo hvatali jedni druge za vrat”.

ceda jovanovic

Lider LDP-a Čedomir Jovanović otkrio je na jednoj beogradskoj televiziji šta je pisalo na “famoznom” papiru i šta se garantovalo Slobodanu Miloševiću pre hapšenja.

“Milošević je slika od krvi i mesa naše tragedije. I dvadeset godina posle toga ja samo razmišljam od našem narodu. Masa sa Vidovdana je ista masa od 5. oktobra”, kaže Čedomir Jovanović, prenosi B92.

Upitan da li je nakon 20 godina promenio mišljenje o Miloševiću, Čedomir Jovanović odgovara: “Ne”, i dodaje: “Nemam razumevanja za njegovu politiku i nema opravdanja za greške koje su apsolutno njegove. On nije bio čovek koji je razumeo šta se dešava sa zemljom, vreme u kom živi, kontekst.”

Juče je Zoran Ostojić rekao da je Čedomir Jovanović spasio život Sloodanu Miloševicu, kao i da je jedan čovek iz SPS-a želeo da ubije Miloševića. “Želeli su svi. Svi su želeli mrtvog Miloševića koji će sutra biti fantastičan argument u ratu sa nama”, a na pitanje zna li ko je taj čovek kaže: “Naravno da znam.”

“Mi jesmo opterećeni Miloševićevom sudbinom, ali makar nije bilo one tragedije po kojoj smo tako prepoznatljivi – nismo hvatali jedni druge za vrat”.

Jovanović je dodao da je on Miloševiću predložio da naprave dokument kojim će se njemu pružiti garancije.

“Rekao sam mu da su pre 100 godina ljudi sa vlasti odlazili kao Draga Mašin i Aleksandar Obrenović, a on ide u Hag. Mislim i da mu je mesto bilo u Hagu, da mu se sudi za zločine”, kaže. Navodi da je postojao papir, ali ne i dokument kojim se garantuje da neće biti isporučen Hagu, koji je dondopunio jer “Koštunica nije želeo da uradi ono što je zatražio od Zoarana Đinđića”.

Čedomir Jovanović otkriva šta je pisalo na tom papiru, za koji se smatra da je garantovao da neće biti isporučen u Hag.

“Pisalo je da se hapsi, navedeno je krivično delo, da će biti sproveden u Centralni zatvor i da se ne hapsi po nalogu neke druge zemlje i da neće biti isporučen sudu neke druge zemlje”, objašnjava Jovanović dodajući da je u Hagu međunarodni sud.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

44 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

horoskop

Dnevni horoskop za 12. april 2021. godine

konc-logor

Iako je osuđen, bivši čuvar konc-logora ne mora da brine od kazne. U Nemačkoj mirno živi na teret države. I nije jedini…