in

Dačić predložio hapšenje Nenada Čanka, odgovorio Čedomir Jovanović – „Izgleda da Miloševićevom potrčku…“


Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić predložio je hapšenje Nenada Čanka. Ubrzo je stigao odgovor, ali ne od Čanka već od lidera LDP-a Čedomira Jovanovića

ceda jovanovic
Čedomir Jovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je na televiziji “Pink” da bi on predložio hapšenje Nenada Čanka, predsednika LSV, koji je otišao u Crnu Goru da podstiče nemire.

„Ovo je njegov pokušaj da se profiliše pred izbore. Treba mu zabraniti ulazak u Crnu Goru“, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, predsednik Crne Gore Milo Đukanović sada koristi metodama koje je krtikovao kada je dolazio na vlast.

Kako je rekao, pri dolasku na vlast je bio drugačije orijentisan, a sad ova dešavanja upotrebljava za svoju politku plašeći narod od opanosti koja dolazi od SPC i srpskog naroda, što dovodi do destabilizacije.

Ubrzo je stigao odgovor, ali ne od Čanka već od lidera LDP-a Čedomira Jovanovića. Jovanović je izjavio da predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić „nema ni moralno, a ni političko pravo da poziva na hapšenje i proterivanje“ predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

„Podsetio bih predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da njegov predlog da se uhapsi Nenad Čanak i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru, nije u njegovoj nadležnosti. Crna Gora je samostalna država i oni sami odlučuju kome da uskrate gostoprimstvo, a i koga da liše slobode zbog delovanja unutar njihovih granica“, rekao je Jovanović agenciji Beta.

Dodao je da se Dačić takvom izjavom svrstava na stranu onih koji se na grub način mešaju u unutrašnja pitanja samostalne Crne Gore.

„Potpuna je besmislica i Dačićeva izjava da se Nenad Čanak odlaskom u Crnu Goru ‘profiliše pred izbore’. Čanak i malobrojni političari u Srbiji koji se zalažu za građansku Srbiju uvek su stajali rame uz rame sa istomišljenicima u našem regionu, i nikada nisu ni pomislili da menjaju svoje političke stavove, od početka svog političkog delovanja do danas“, kazao je Jovanović.

Dodao je da se to „sigurno ne može reći za partiju koju vodi Dačić, „a koja je Srbiju uvukla u ratove sa skoro svim bivšim jugoslovenskim republikama, koja je ušla u sukobe sa NATO i tako izgubila i Kosovo, i zbog koje jedva da ima Srba tamo gde su navodno Srbe branili“.

„Istina je da su Srbija i Crna Gora uspele bez rata da se rastanu, ali izgleda da Miloševićevom potrčku iz najsramnijeg vremena srpske istorije to nije po volji, pa danas želi da deli savete i pravdu susedima u ovom osetljivom trenutku. Crna Gora će sama naći put do bolje budućnosti, duboko verujem u njenu multietničku, građansku i evropsku perspektivu. I odavno je sposobna da sama odlučuje o svemu“, poručio je Jovanović.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sve se može kad se hoće: Dogovor kuću gradi, vreme je za rekonstrukciju Vlade i definitivan obračun sa DPS mafijom!

Šaranović: Ko je nagovarao Joanikija da odustane i bio protiv intervencije policije