in , ,

PAŽNJA: Virus se širi sms, WhatsApp i Viber porukama: Preuzimanje može napraviti neželjene troškove

Mnogi mobilni provajderi u Evropi su upozorili da je prijavljen virus koji se širi sms-om, WhatsApp-om i Viber porukama i može dovesti do neželjenih troškova nakon preuzimanja.

Jedan od primera je poruka koja obaveštava korisnika da je primio paket i upućuje ga na internet stranicu sa koje treba da preuzme aplikaciju za praćenje pošiljke.

Preuzimanjem aplikacije virus se instalira na mobilni telefon, nakon čega uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste poruke svim kontaktima iz imenika.

Postoje i druge vrste sadržaja poruka, ali svima je zajedničko to što svi sadrže zlonamerne veze koje mogu naneti štetu.

Upozoravamo vas da ne otvarate sumnjive poruke i linkove koje dolaze od nepoznatog pošiljaoca. Takve poruke treba odmah izbrisati bez instaliranja aplikacija koje se nude kroz te poruke.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vakcinacija

Samo jedna doza bilo koje vakcine smanjuje šansu za hospitalizacijom: Nakon prve doze Fajzera, 99 posto ljudi ima snažan imunološki odgovor

ok

Da li znate kako je nastala skraćenica O.K.? Najčešće korišćena reč na svetu prvi put je upotrebljena pre čak 182 godine