in

Slanina je zdrava i treba je jesti

slanina

Izvor: Mondo

Evo kako slanina zapravo utiče na zdravlje!

Naše bake i deke, mame i tate, jeli su slaninu, a onda je nekako ona postala glavni krivac za maltene sve zdravstvene probleme i godinama je imala lošu reputaciju u svetu zdrave hrane. Najveći problem je količina masti koju sadrži, ali stručnjaci ističu da je slanina dobra za zdravlje ukoliko se konzumira u umerenim količinama.

Novo istraživanje pozabavilo se uticajem slanine na zdravlje, a jedan od razloga zbog kojeg se tvrdi da ova namirnica ipak nije tako loša je to što ne sadrži ugljene hidrate, već samo masti. Kada je reč o gojenju, ugljeni hidrati su najopasniji, a ne masti, tako da slanina u umerenim količinama neće doprineti gojenju. S druge strane, daće vam dosta energije. 

Pored svega toga, slaninica sadrži i dosta vitamina iz kompleksa vitamina B, koji su jako važni za imuni sistem, a pored toga sadrži i cink.

Sve to ne znači da na slaninu sada treba da navalite kao na zelenu salatu, ali daleko od toga da je ova namirnica loša po zdravlje – jedino na šta treba da pazite je količina, kao i uostalom kod svih namirnica.

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kako mafija i političari od starleta prave svoju vojsku

Psihološki test- otkrijte vaš karakter