in

Umro ruski doktor koji je lečio Navaljnog

aleksej navaljni

Zamenik glavnog lekara ruske bolnice u kojoj je lider opozicije Aleksej Navaljni lečen nakon što je otrovan, preminuo je danas.

Iz bolnice su rekli da je Sergej Maksimišin, zamenik glavnog lekara, preminuo u 55. godini.

„Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je zamenik glavnog lekara za anesteziologiju i reanimaciju hitne bolnice №1, profesor na Državnom medicinskom univerzitetu u Omsku, doktor medicinskih nauka Maksimišin Sergej Valentinović iznenada preminuo“, navodi se u saopštenju omske bolnice.

Podsetimo, Navaljni je primljen na hitno odeljenje bolnice u Omsku 20. avgusta nakon što mu je pozlilo u avionu. Maksimišin nije držao konferencije za štampu tokom hospitalizacije Navaljnog. Kao zamenik glavnog lekara za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih lekara u bolnici.

“Znao je više od svih drugih o Aleksejovom stanju”

Leonid Volkov, vodja Navaljovog kabineta, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za lečenje lidera opozicije.

“Sergej Maksimišin je bio šef odeljenja gde je lečen Aleksej Navaljni i bio je zadužen za njegovo lečenje, posebno za praćenje njegove medicinski izazvane kome. O stanju a Alekseja Navaljnog znao je više od svih, pa ne mogu da isključim mogućnost da je i njegova smrt krivično delo.“ izjavio je Volkov za CNN.

“S druge strane, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nisu retki slučajevi da lekari njegovih godina iznenada umiru. Sumnjam da će biti istraga njegove smrti”, dodao je on.

Ministar zdravlja omske oblasti saopštio je da je Maksimišin 28 godina radio u bolnici i spasio hiljade života.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vakcinacija u Butanu: čeka se dan koji donosi sreću

U SAD otkriven visok nivo toksičnih metala u dečijim namirnicama