in ,

ODLUKOM APELACIONOG SUDA: Bane Vidaković osuđen zbog heroina

Kažnjn je novčanom kaznom.

Glumac Branko Bane Vidaković pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara zbog 4,93 grama heroina koje je policija pronašla kog njega 17. jula prošle godine.

Odlukom Apelacionog suda, njegov prijatelj, muzičar Ilija Marković zbog trgovine drogom kažnjen je sa godinu i šest meseci zatvora, pošto je kod njega pronađeno 38,34 grama heriona, tri mobilna telefona i dve vagice.

“Okrivljeni Ilija Marković je proglašen krivim što je 17. jula 2020. godine, u stanu i drugim prostorijama u Beogradu, neovlašceno radi prodaje držao heroin ukupne mase 38,34 grama. Policijski službenici ispred stana prišli su vozilu u kome su se nalazili Marković, na mestu vozača, i Vidaković, na mestu suvozača, pokazali službene legitimacije i iste pokušali da zaustave glasno uzvikujući ‘Stoj policija’. Marković je vozilom krenuo naglo unazad u nameri da pobegne i nakon par metara udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio, a kako nije hteo da izađe iz vozila policijski službenik je prišao vozilu i rukom razbio prozor automobila”, navodi se u presudi koju je potvrdio Apelacioni sud.

Prilikom pregleda Markovića, policajci su u hirurškoj maski koju je nosio na licu pronašli dvije PVC kesice sa heroinom, pri čemu su se u jednoj od dve veće pronađene PVC kese nalazile dve manje PVC kese.

“Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi Marković, u garaži i rerni šporeta pronađena je konzerva u kojoj se nalazilo osam PVC paketića sa opojnom drogom heroin, a u samoj kući pronađene su dve digitalne vagice za precizno merenje sa tragovima opojne droge heroin”, navodi se u odluci.

Podsetimo, tokom suđenja, Marković i Vidaković koji su do hapšenja bili u prijateljskim odnosima, prebacivali su krivicu jedan na drugog, prenosi Telegraf:

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Šest “neverovatnih stvari” koje vam se dogode kad prestanete da pušite

horoskop

Dnevni horoskop za 09. oktobar 2021. godine