in

Izrečena prva zatvorska kazna za nerede u Kongresu

capitol hill

Kazna izrečena Hodgkinsu sa Floride mogla bi biti presedan za približno 230 Trampovih pristalica koji su bili u pritvoru zbog nereda u Kongresu 6. januara i čekaju suđenje po istoj optužbi

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) izrečena je prva zatvorska kazna zbog učešća u neredima u američkom Kongresu, 6. januara ove godine.

38-godišnji Paul Hodgkins rekao je pred sudom kako se kaje zbog počinjenih krivičnih dela “nanošenje štete zgradi Kongresa”, “ometanje funkcioniranja članova Kongresa”.

Federalni tužilac Randolph Moss istakao je da je Hodgkins počinio veliki napad na demokraciju. Budući da je priznao krivicu i izrazio žaljenje zbog toga, Sud je odlučio da smanj 18-mesečnu zatvorsku kaznu koju su zatražili tužioci.

Sud je Hodgkinsa osudio na osam meseci zatvora.

Kazna izrečena Hodgkinsu sa Floride mogla bi biti presedan za približno 230 Trampovih pristalica koji su bili u pritvoru zbog nereda u Kongresu 6. januara i čekaju suđenje po istoj optužbi.

U junu se Hodgkins, u saradnji s tužiocima, izjasnio krivim za optužbu za blokiranje brojanja izbornih glasova upadom u Senat.

Zgrada Kongresa je bila poprište velikih nereda koji su izbili 6. januara kada su pristalice odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa provalile unutar zgrade.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

exit

Ni deset dana od početka festivala Exit, sa desetinama hiljada posetilaca, nema povećanja broja zaraženih, utvrdili novosadski epidemiolozi

boris džonson

Bivši savetnik: Boris Džonson bio je protiv zaključavanja jer bi umirali samo stari ljudi. Čak je želeo da poseti kraljicu, uprkos naznakama da se virus širi u njegovoj kancelariji