in

ANGELA MERKEL: „Aleksandar Vučić je dao obećanje, Srbija treba da ide…“

angela merkel

Nemačka kancelarka poručila je na konferenciji za novinare da je sa predsednikom Srbije razgovarala o unutrašnjoj politici, potrebama za reformama, otvaranju novih poglavlja u pregovorima sa EU i istakla da je važno da se postigne napredak u oblasti pravnog sistema.

Angela Merkel je naglasila važnost uloge Berlinskog procesa. „Berlinski proces nikako ne treba da zamijeni proces pristupanja, već da povezuje zemlje Zapadnog Balkana, dosta toga smo postigli. Imaćemo uskoro sastanak u Sloveniji sa državama Zapadnog Balkana, možda ćemo već tada biti korak dalje…“, rekla je Merkel. Prenela je i da je sa Aleksandrom Vučićem razgovarala i o unutrašnje-političkim pitanjima i potrebnim reformama u oblasti pravnog sistema, a Vučić je, kaže – izneo planove i dao obećanja.

Oni su razgovarali i o Kosovu, a Vučić je poručio da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom jer smatra da zamrznut konflikt nije dobro rešenje i da je potrebno doći do kompromisa. Na temu vladavine prava, Vučić kaže: „Predao sam novi izveštaj o svemu što je Vlada Srbije uradila, ukazujući na činjenicu da su stvari daleko od idealnih, da smo posvećeni i ustavnoj reformi i reformi pravosuđa i reformi medijskog i kompletnog političkog sektora“.

Vučić se kasno sinoć na Instagramu zahvalio Angeli Merkel na njenom doprinosu stabilnosti u regionu.

„Hvala, ne samo u ime Srbije i lično ime, već hvala u ime svih ljudi iz našeg regiona koji poslednjih decenija ne učestvuju u ratovima, ne razmišljaju o njima, već samo o ekonomskom napretku. To nikada ne bi bilo moguće bez Vašeg teškog rada i ogromnog doprinosa“, napisao je Vučić.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dnevni horoskop

Dnevni horoskop za 09. septembar 2021. godine

dritan abazovic

Abazović uputio izvinjenje Cetinjanima – “Crna Gora nije …”