in

Tačijev savetnik hvali Vučića – “Ovo čudesno radi”

Savetnik bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija, Artan Behrami, kritikovao je potez Albina Kurtija i slanje jedinica ROSU na Jarinje i Brnjak.

hasim taci

Vlasti u Prištini juče su počele primenu recipročnih mera, pa se vozilima iz Srbije skidaju tablice i stavljaju privremene.

To je izazvalo nezadovoljstvo građana na severu Kosova i Metohije, a neki od njih proveli su noć na prelazima u znak protesta. Čak su i tokom noći osvanuli transparenti “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština”, prenosi Kosovo Online.

Behrami je istakao da će jednostrana odluka premijera Kosova, bez koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama o pokretanju Specijalne jedinice na severu, imati velike višedimenzionalne posledice u narednim danima i sedmicama.

“Ovom odlukom, Kurti je otvorio put ponovnoj instalaciji paralelnih struktura na severu, ponovnom otvaranju barikada i čuvarima mostova. Njegova odluka nije slučajna i ima za cilj da zaustavi dijalog i obezvredi sve sporazume postignute u poslednjoj deceniji u Briselu i Vašingtonu. Pokušaj prepravljanja istorije Kosova nikada ne bi trebalo da bude opis zadatka premijera Kosova. Ovo čudesno radi srpski predsednik Vučić”, naveo je Behrami.

“Albin nema plan kako će se ponašati sutra, prekosutra i narednih nedelja i meseci. Dok će se za građane Mitrovice vratiti stare slike nestabilnosti i nedostatka predvidljivosti”, dodao je on.

Napisao KnK

Šta mislite o ovome?

45 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zdravko krivokapic

Krivokapić se oglasio o rekonstrukciji vlade – “Naredni izbori ne pre 2024. godine, premijer odlučuje o…”

horoskop

Dnevni horoskop za 22. septembar 2021. godine